• DOLAR 32.389
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2326.831
  • ...
Diyarbakır Yerel Gazetelerinde Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır yerel gazetelerinde 22 Haziran 2012 Cuma günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;

DİYARBAKIR OLAY GAZETESİ
`Diyarbakır`ın Ulaşım Planı Masaya Yatırıldı`
Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan Diyarbakır Ulaşım Ana Planı hazırlık toplantısına katıldı.

Valiliğin toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Mustafa Toprak, Vali Yardımcısı Mustafa Can, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Karayolları, TCDD, Havayolları, Ulaştırma, Belediye, Trafikten sorumlu İl Emniyet yetkilileri ve Boğaziçi Proje Mühendisleri katıldı.

`5 Bin Kişi Köyüne Dönmek İstiyor`
Diyarbakır Ziraat Odası`nın şiddet olayları nedeniyle köylerini terk etmek zorunda kalan vatandaşların geri dönmelerini sağlamak amacıyla başlattığı kampanya yoğun ilgi gördü. Kulp ilçesinde 5 bin kişi köylerine dönmek için dilekçe verdi.

`Bölgeye Bin Mele Atandı`
Hükümet mele açılımını hayata geçirdi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerine bine yakın mele ataması yapıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı Doğu ve Güneydoğu`da imam ve Kur`an öğrencisi olarak çalışacak bin kişiyi mele olarak atadı.

DİYARBAKIR ÖZGÜR HABER GAZETESİ
`Eski DDKD`CİLER, 32 Yıl Sonra Yeni DDKD`yi Kurdu`

12 Eylül öncesinde Devrimci Demokratik Kültür Derneği adı altında faaliyet gösteriyorlardı. Kısa adı ise DDKD idi. 12 Eylül 1980`de faşist askeri darbenin gelmesi ile kapatıldı. Aradan 32 yıl geçti, bu misyon içinde yer alan üye, yönetici ve sempatizan konumunda olan bazı insanlar, kısaltılmış haliyle aynı ismi çağrıştıran yeni bir dernek kurarak faaliyete başladı.

`Ermenice Dil Kursu İlk Mezunlarını Verdi`
Sur Belediyesi`nin Çok Dilli Belediyecilik Projesi kapsamında düzenlenen Ermenice dil kursu`ndan mezun olanlara, sertifikaları törenle verildi.

DİYARBAKIR SÖZ GAZETESİ

`Polis`e Pusu!`

Kavga ihbarına giden polis ekibi saldırıya uğradı. 2`si polis, üç kişi yaralandı. Saldırganlar kaçarken, Sur bölgesinde kapsamlı operasyon başlatıldı.

`Trafik Çilesi Son Bulsun`
Valilik, belediye, karayolları ve emniyet trafik çilesine son vermek ve ulaşımda farklı araçların kullanılması için bir araya geldi.

DİYARBAKIR YENİGÜN GAZETESİ
`Zana`nın Söylemlerine Katılmıyoruz`
Diyarrbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana`nın `Kürt sorununun Erdoğan`ın çözeceğine inanıyorum` sözlerini değerlendiren Demirtaş Zana`nın fikirlerinin de her fikir gibi önemli ve saygın olduğunu ancak parti olarak önemli bölümüne katılmadıklarını söyledi.

`Bölgeye Bin Mele Kadrosu`
Diyanet İşleri Başkanlığı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu İllerine bine yakın mele ataması yapıldı.

GÜNEYDOĞU EKSPRES GAZETESİ
`Diyarbakırlıların Ortak Çağrısı: Barış, Barış, Barış`

Son günlerde bölgede yaşanan çatışmalı ortam bölge halkını huzursuz ederken Diyarbakırlı vatandaşlar gazetemiz aracılığı ile huzur ve barış ortamının sağlanması için önemli mesajlar verdi.

`Çaresizlik ve Acizlik`
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel`in söylediği iddia edilen hükümetin karar vermesi durumunda PKK`yı yok etmek için TSK`nın Kuzey Irak`ta Kandil`e girmeye hazır olduğu yönündeki sözlerini bürokrat ve STK`lar bu açıklamaya tepki gösterdi.

GÜNEYDOĞU GÜNCEL GAZETESİ
`Ayda 20 Milyon TL Tahsilât`

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. Diyarbakır İl Müdürü Nihat Nurbaki abonesiz enerji kullanan mesken ve ticarethanelere çağrıda bulunarak, abonelik işlemlerinde kolaylık sağlanacağını söyledi.

`Diyarbakır`ın 1928 Albümü Yayınlandı`
Diyarbakırlı Araştırmacı Yazar Mehmet Hayri Sezgin`e ait fotoğraflardan derlenen Fotoğraflarla Diyarbakır ve Kültür Varlıkları 1928 albümü yayımlandı. (Ayetullah Turgut - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir