• DOLAR 32.545
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2430.872
  • ...
Vanlı Esnafın İlginç İcadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van`da uzun bir süredir ayakkabı tamiratı yapan Umut Durgun adlı esnaf işlerinde sürekli lazım olan ateş ihtiyacını karşılamak için tüplerle baş edemeyince geliştirdiği kolonyalı yöntem ile bu sorunu ekonomik bir şekilde çözerek ilginç bir ilke imza attı.

"5 Litre Kolonya Bir Piknik Tüpü Kadar Bizi İdare Ediyor."
Konu ile ilgili konuştuğumuz Durgun, ilginç icadını bizlerle paylaşarak şunları söyledi. "Bizim meslektaşlarımız bilir ayakkabı tamirinde her zaman ateş ihtiyacımız oluyor. Ayakkabıların altına keçe attığımızda bunlara yapıştırıcı vuruyoruz. Bunun sağlıklı yapışması için kısa bir kurutulup tekrar ısıtılması ve o şekilde yapıştırılması gerekiyor. Biz daha önce bu işlerde piknik tüpü kullanıyorduk. Ancak gerek tüp fiyatının çok yüksek olması gerekse de havaların sıcak olmasına bağlı olarak tüp kokusu bizleri rahatsız ediyordu. Bende tüm bunların önüne geçmek için kolonyayı denedim şuan hem tüm işlerimi bu yöntemle halledebiliyorum hem de bu sayede çayımı da kolonya ile ısıtıp içiyorum. Bu sayede ortaya güzel bir koku da çıkıyor. İlk olarak bu yöntemi denediğimizde patlar mı diye korktum. Ancak şu an çok memnunum." şeklinde konuştu.

Umut Durgun ayrıca 5 litre kolonyanın bir piknik tüpü kadar kendilerini idare ettiğini anlatarak bu yöntemi tüm meslektaşlarına tavsiye etti. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir