• DOLAR 32.561
  • EURO 34.889
  • ALTIN 2430.12
  • ...
Başörtüsüne Hakaret Eden Sam`a Tepki Yağıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van 100. Yıl Üniversitesi`nde Toplum Gönüllüleri Vakfı tarafından düzenlenen söyleşide, başörtüsünü aşağılayan Şarkıcı Şevval Sam`a tepki yağıyor.

Başörtülü bir öğrencenin başörtüsü ile ilgili sorusuna “O benim için tekstil malzemesi” sözleri ile cevap veren Sam, KCK tutuklamalarını da eleştirmişti.

“SOYUNANA ALKIŞ TUTAN ELLER, ALLAH İÇİN KAPANANA NİYE ZULMEDER?”

Yapımcı Erol Köse twitter adresinden Sam`a sert tepki gösterdi. Köse, “Sanat için soyunana alkış tutan eller, Allah için kapanana niye zulmeder?” diye sordu. Köse, Sam için şu açıklamalarda bulundu: “Şevval Sam `başörtüsü tekstil parçasıdır` demiş, kumaştaki ruhu algılayacak imanın yoksa bayrak da sana tekstil parçası görünür, cahil! ‪ Şevval Sam tepkilere basın açıklaması yapmış, ama yemedi kimse. Oysa hemen `nenem de başörtülüydü, Fatiha`yı Tebarekeyi bilirim` demeliydi! Sorarım sana Şevval başörtüsü herkesin kendi özgür kararıdır! Sana mı kaldı? Konu türban olunca bizi 1400 yıl geriye cahiliye devrine götürecekler diyenler iş sevişip soyunmaya gelince 10 saniyede taş devrine dönüyorlar.”

“KENDİ AYAKLARINA KURŞUN SIKMAKTIR”

Akit`e konuşan, ‘Kelebekler Sonsuza Uçarken` ve ‘Reis Bey` filmlerinin yönetmeni Mesut Uçakan da, toplumun kültürüne ve inançlarına ters söylemlerin sanatçılara yakışmadığını vurgulayarak, ”Halktan beslenen, halkın dertlerini, sancılarını dile getirmeye memur, onlarla sanatını icra etmek durumunda olan, sanatçı arkadaşların böyle siyasi polemiklere yol açacak sözler söylemesi yanlıştır. Halkın değerlerine inançlarına ters tavırlar şüphesiz kendi ayaklarına kurşun sıkmak gibi bir durumdur. Sanatçı objektif olmak zorundadır. Eğer siyasi bir yaklaşımı varsa bunu oy verirken kullanırsın ama sanatını politikaya alet ettiğin zaman sanatsal kariyerini berbat edersin. Bu tavırlara ancak gülünür” dedi.

TEPKİLER ÜZERİNE YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Şarkıcı Şevval Sam, tepkiler üzerine yaptığı açıklamada, “Başörtüsü benim için tekstil malzemesi, insan dünyaya çıplak geldi” şeklindeki sözlerinde başörtüsü karşıtlığı yapmadığını savunarak, `Konuşmamda genelleme yok, düşünce ve inanç özgürlüğü var” iddiasında bulundu.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir