• DOLAR 32.558
  • EURO 34.91
  • ALTIN 2427.196
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Batman yerel gazetelerinde 22 Haziran 2012 Cuma günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Batman Basın.Com; `\"Maneviyatsızlık ve Kaybolan Gençliğimiz\"`
Batman`ın Sason ilçesinde faaliyette bulunan Rahmet Pınarı Derneği tarafından düzenlenecek \"Maneviyatsızlık ve Kaybolan Gençliğimiz\" konulu etkinliğe tüm ilçe halkı davet edildi.

`Emekliler `Ev`li Olacak`
Kuyubaşı TOKİ Batman Sosyal Rehabilitasyon Merkezi arkasında bulunan arsaya yapılacak olan bin 188 konut, Batman Emekliler Derneği üyelerine gösterildi.

Batman Mezopotamya Gazetesi; `Sınıf Mevcutları 24`e Düşecek`
Yılsonu değerlendirme toplantısı düzenleyen Batman Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, derslik başına düşen öğrenci sayısını önümüzdeki birkaç yıl içinde 24`e düşüreceklerinin müjdesini verdi.

`Yaz Tatili Batman Esnafını Vurdu`
Batman esnafı, sıcakların artması ve okulların tatile girmesi nedeniyle zor günler yaşıyor.

Batman Medya Gazetesi; `Saklı Tarih Ahırdan Çıktı`
Batman Üniversitesinden uzman bir ekibin yaptığı tarih envanteri çalışmaları tamamlandı. Sason ilçesinde yapılan araştırmalarda, taş yapılarda ve ahırlarda binlerce yıllık kabartmalı taşların kullanıldığı tespit edildi.

`Toptancılar Sitesinde Belirsizlik`
2004 yılında meydana gelen ve 3 kişinin yaşamını yitirdiği Batman Toptancılar Sitesindeki belirsizlik devam ediyor. Sorunu Kent Konseyi Genel Kurulunda gündeme getiren Toptancılar Sitesi Dernek Başkanı Hüseyin Kara, hala ruhsat sorununun çözülemediğini ve esnafın perişan hale geldiğini belirtti.

Batman Gazetesi; `Denge Tazminatı 500 TL`
Vali Ahmet Turhan`ın katılımıyla gerçekleştirilen Sosyal Denge tazminatı sözleşme töreninde İl Özel İdaresi çalışanlarının maaşlarına eklenecek olan tazminat miktarı aylık 500 TL olarak belirlendi. Kurban ve Ramazan bayramlarında bu miktara 150 TL daha eklenecek. İl Özel İdaresi Meclis salonunda Bem-Bir-Sen ile Sosyal Denge tazminatı sözleşmesi törenine Özel İdare Genel Sekreteri Yusuf Karatoprak, Bem-Bir-Sen İl Yönetimi adına İl Başkanı Yusuf Çiftçi, Genel Teşkilatlanma Sekreteri Medeni Sevinç ve Özel İdare çalışanları katıldı.

Batman Postası; `Kanal 72 Yayınına Ara Verdi`
Uzun bir süredir çalışanlarının maaşını ödeyemeyen Batman`ın ilk yerel televizyonu Kanal 72, ekonomik sıkıntılar nedeniyle yayınına ara vermek zorunda kaldı.

`Hür-Der`den Şanlıurfa E Tipi Cezaevi`ne ilişkin Rapor`
Şanlıurfa E Tipi Cezaevi`nde çıkan yangın sonucu 13 mahkûmun hayatını kaybettiği olay üzerine Hür-Der bir heyet oluşturarak olaya ilişkin incelemelerde bulundu. Yapılan incelemeler sonrası Hür-Der Şanlıurfa E Tipi Cezaevi`nde Yaşanan Hak İhlalleri ve Yangın başlıklı bir rapor yayınladı.

Batman Pusula Gazetesi; `Emekleri Roka ve Maydanozdan`
Tarlada yetişen soğan, roka, maydanoz, gibi sağlığa yararlı bitkileri satarak ev geçindiriyorlar.

`Derik`te Kadınlar Aile Sağlığı Konusunda Bilinçlendi`
DİKA`nın Teknik Destek Programı kapsamında \"Aile Sağlığı Eğitimi\" adlı projelerinde 15-40 yaş arası kadınlara Derik`te eğitim verildi.

Batman Barış Gazetesi; `Hafız Bayanlar Zehirlendi`
Bayındır Mahallesinde bulunan Necat Nasıroğlu Kız Kuran Kursunda zehirlenme olayı yaşandı. Kuran Kursunda hafızlık eğitimi alan genç kızlar, önceki akşam yemekten sonra rahatsızlanmaya başladılar. Baş dönmesi, mide bulantısı ve kısmen ishal ile başlayan rahatsızlıklar nedeniyle öğrenciler hastaneye kaldırıldı. Doktorların müdahale ettiği hafız bayanlar daha sonra taburcu edildi.

`Okul Bitti Camlar Hedefte`
Batmandaki bir çok ilköğretim okullarının camları, yaz tatili ile beraber kırılmaya başladı. Dersleri kırık olanların hedef haline getirdiği camlar, onlarca okulun en önemli sorunu haline geldi. Her sene okulların tatile girmesiyle yaşanan taşlama olayları, maalesef bu sene de yaşandı. Başarısızlıklarının hırsını camlardan alan şahıslar, her sene binlerce TL maddi zarara neden oluyorlar.

Batman Umut Gazetesi; `Küçük Zuhal`i Akrep Soktu`
Havaların ısınmasıyla akrep sokmalarının arttığı Batman`da önceki gün merkeze bağlı Kuyubaşı (Cegeluvé) Köyü`nde bahçede oynayan 3 yaşındaki Zuhal Aksa B`yi akrep soktu.

`Otomobil Takla Attı: 3 Yaralı`
Batman -Diyarbakır karayolunda bir otomobilin takla atması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı.

Batman Doğuş Gazetesi; `Kent Yeşillenecek`
Batman Belediyesi tarafından başlatılan Vizyon Proje ile birlikte, Turgut Özal Bulvarında yer alan kaldırım ve orta refuje 600 adet ağacın dikileceği açıklandı.

Batman Çağdaş Gazetesi; `Tarihi Eserler Tarumar!`
Batman Üniversitesi bilimsel araştırma projeleri kapsamında beş ilçede `kültürel envanter` çalışmasında 350 kilise, manastır, kale, cami, tarihi çeşme, mağara ve şelale tespit edildi. Süryani ve Ermenilere ait önemli eserler ev ve ahırda çıktı. (M.Sait Çelik -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir