• DOLAR 32.523
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2421.6
  • ...
Diyarbakır Ulaşım Master Planı Masaya Yatırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan Diyarbakır Ulaşım Ana Planı hazırlık toplantısı gerçekleştirildi.

 

Valiliğin toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Mustafa Toprak, Vali Yardımcısı Mustafa Can, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Karayolları, TCDD, Havayolları, Ulaştırma, Belediye, Trafikten sorumlu İl Emniyet yetkilileri ve Boğaziçi Proje Mühendisleri katıldı.

 

İlk olarak Boğaziçi Proje Mühendisleri, hazırlamış oldukları ulaşım altyapılarının, toplu taşıma sistemlerinin, otopark sisteminin, transfer merkezlerinin ve karayolu sisteminin yeniden planlanması amaçlı slayt sunumunu yaparak Diyarbakır`da gerçekleşmesi planlanan hafif raylı sistemin alternatif güzergahları hakkında bilgi verdi.

 

Slayt sunumundan sonra kurum yetkilileri ulaşım planı ve yapılacak çalışmalar hakkında fikir alışverişi yapılarak bir bütün olarak yapılması gerekenler konuşuldu ve her kurum kendi üzerine düşen görevi yaparak ellerinden gelen desteği göstereceklerini ifade ettiler.

 

Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir konuşmasında Vali Mustafa Toprak`a bu toplantıya ev sahipliği yapması ve göstermiş olduğu yakın ilgiden dolayı içtenlikle teşekkür ettiğini belirterek \"Bu ortak aklın toplantısıydı ve ortak aklın sonucunu da alınmış oldu. Bütün bu yatırımlar Sayın Valimizin İfade ettiği gibi kamunun, vatandaşın ve doğmuş ve doğmamış yetimlerin hakkıdır ve harcanmış her kuruşun doğru noktalara harcanması gerekiyor. Bu plan çerçevesinde bizim üzerimize düşen ne varsa büyük memnuniyetle katkı sunacağız. Beraber çalışalım ve katkı sunalım böylece çalışmaları geciktirmeyelim. Sayın Ulaştırma Bakanımıza, Sayın Valimize ve bugüne kadar işbirliği içinde çalışan kurumlarımıza teşekkür ediyorum\" dedi.

 

Vali Toprak: Ulaşım Planlarının 10 - 20 Yıllık Değil; Daha Uzun Süreli Bir Öngörü ve Hedefle Yapılması Gerekir
Vali Toprak ise, şehrin ulaşım alt yapısının çok önemli olduğunu ve bu ulaşım altyapısının tüm tarafların ortak çalışma ve katkısı ile şehre hizmet edeceğini söyledi. Ulaşım planlarının 10 - 20 yıllık değil; daha uzun süreli bir öngörü ve hedefle yapılması gerektiğini ve imar planları ile ileride imar gelişme sahalarının doğuracağı ulaşım ihtiyaçlarını da kapsamasının zorunluluk olduğunu belirtti.

 

Bir taraftan belediyenin bu hizmetleri iyi bir şekilde planlaması, diğer taraftan Karayolları, Demiryolları, Havayolları, Hafif Raylı Sistem ve Emniyet gibi kuruluşların ve kurumların ortak katkısı ile şehrin ulaşım sorunları giderilebileceğini söyleyen Vali Toprak Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılmakta olan çevre yollarının şehir iç yolları ile bağlantılarının son derece önemli olduğunu ve 2012 yılında tamamlanan Seyrantepe - Diclekent Kavşaklarına ilave olarak 11 tane daha Köprülü Kavşağın yapılacağını ve bunların bir kısmının yapılmasına en kısa zamanda başlanacağını belirtti.

 

Bu çalışmalarda hafif raylı sistemin geçebileceği köprü ve kavşak genişliklerinin dikkate alınması için proje revizyonları Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından ivedilikle yapılacağını dile getiren Vali Toprak Havaalanı yeni terminal binasının Karayolları tarafından yapılacak çevre yolu bağlantısında Ulaştırma Bakanlığı tarafından gerçekleştirileceğini ve tüm bu işlerin şehrin ulaşım alt yapısı ile görevli kurumların koordinasyonu ile daha da ileriye götürüleceğini ve bu nedenle Ulaşım Ana Planı`nı ve bu plana herkesin katkı sağlamasını önemsediklerini sözlerine ekledi. (Ayetullah Turgut - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir