• DOLAR 32.344
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2283.123
  • ...
İstanbul`da Baskınlar: 34 gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, çevik kuvvet polisi eşliğinde Okmeydanı`nda bulunan İdil Kültür Merkezi ile Haklar ve Özgürlükler Derneği`ne operasyon düzenledi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı polislerinin düzenlediği operasyona, Çevvik kuvvet ekipleri de destek verdi. Operasyon yapılan adreslerin bulunduğu cadde ve sokaklar güvenlik şeridi ile kapatıldı.

Okmeydanı Mahmut Şevket Paşa Mahallesi`nde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı polisler bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Çevik Kuvvet ekiplerinin de katıldığı operasyonda, cadde girişleri kapatıldı. Operasyon düzenlenen adreslerde bulunan şüpheliler kapıları kilitledi.

Polisin kapıların açılması için yaptığı çağrılara içeriden sloganlarla karşılık verildi.

Haklar ve Özgürlükler Derneği üyesi olduğu belirtilen grubun kapıları kilitlemesi üzerine polis ekipleri kapıları kırmaya çalıştı. "Kahrolsun Faşizm, Yaşasın Mücadelemiz", "Baskılar Bizi Yıldıramaz" sloganları atılan bazı adreslerde polisin kapıları demir testereleri, ve koçbaşları ile açma çalışmaları sürerken, girilen bazı adreslerde ise gözaltına alınan şüphelilerin olduğu öğrenildi

Yapılan eş zamanlı operasyonda 3`ü müzik grubu "Grup Yorum" üyesi olan toplam 34 kişi gözaltına alındı. Baskın Okmeydanı Haklar ve Özgürlükler Derneği, Gençlik Dernekleri Federasyonu ile müzik grubu "Grup Yorum`un çalışmalarını yürüttüğü İdil Kültür Merkezi`ne düzenlenirken, polisin girdiği adreslerde arama çalışmaları devam ediyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir