• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
 İsrail`e `Esad`ı Destekleme` Suçlaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Avrupa Parlamentosu`nun (AP) ikinci büyük siyasi grubu Sosyalistlerin dış politika sözcüsü Ana Gomez, İsrail`i, Suriye`de kendi halkına savaş açan Esad rejimini desteklemekle suçladı.

AP Dış İlişkiler Komitesi`nin Suriyeli muhalifleri dinlediği oturumda konuşan Gomez, `Suriyeli muhalifler çok parçalı. Zamanında Libyalı muhalifler diktatöre karşı savaşta birleşmişlerdi` dedi.

Gomez, uluslararası toplumun Suriye halkını korumak için harekete geçememesinde BM Güvenlik Konseyi`nde karar alınmasını engelleyen Rusya ve Çin faktörü kadar AB`deki ekonomik kriz ve ABD`deki seçim sürecine ilaveten bölgede İran ve İsrail gibi iki zıt ülkenin farklı gerekçelerle Esad rejimini desteklemesinin etkili olduğunu anlattı.
Maria Gomez, `Suriye`nin iki komşusu olan İran ve İsrail`in farklı nedenlerle de olsa Esad`ı tercih etmelerinin` trajik olduğunu söyledi.

Gomez, İsrail`in radikal grupların Suriye`de iktidara gelme ihtimalinden çekindiğini belirterek, `İsrail bildiği şeytanı tercih eder, o da Esad` ifadesini kullandı.
Suriyeli muhaliflerin önde gelen isimlerinden Haydam El Melih ise İsrail`in Esad rejimine tam destek verdiğini savunarak, `Çünkü işgal ettikleri Golan tepelerini kaybetmekten korkuyorlar. Esad`in Golan tepelerini talep etmemesi işlerine geliyor` dedi.

Dünya Bülteni

Bu haberler de ilginizi çekebilir