• DOLAR 32.604
  • EURO 34.794
  • ALTIN 2488.601
  • ...
SON DAKİKA
Sıcak Hava Mesai Saatini Değiştirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Kentte özelikle öğle saatlerinde bunaltıcı etki oluşturan hava sıcaklığı dışarıda çalışan işçileri farklı arayışlara yöneltti.

Yaz dönemi faaliyetleri kapsamında ana arterlerdeki refüjlere süs bitkisi diken ekiplerin yanı sıra çiçekler de sıcaktan etkilenince çalışma saatleri değiştirildi.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü`ne bağlı ekipler, gündüz dinlenirken akşam saatlerinde başladıkları mesaiyi gece yarısı tamamlıyor. Bazı ekipler de mesaiye sabahın ilk ışıklarıyla başlayıp sıcaklar bastırmadan çalışmalar ara veriyor.

Mesai saatlerinde yaz sonuna kadar değişiklik

Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Kırıkçı, öncelikle insan sağlığını düşünerek, çalışma verimini artırmak amacıyla idari bir kararla mesai düzenlemesi yaptıklarını söyledi.

Şanlıurfa`nın, Türkiye`nin en sıcak kentlerinden biri olduğunu, kentte şehirde yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte açık havada çalışma koşullarının da zorlaştığını ifade eden Kırıkçı, şunları kaydetti:

``Öncelikle insan sağlığını düşünerek, çalışma verimini artırmak amacıyla idari bir kararla mesai düzenlemesi yaptık. Özellikle park ve bahçe gibi açık alanlarda çalışan arkadaşlarımızı daha çok günün sonunda 17.00 gibi mesaiye başlatıyoruz. Yine bazı ekipleri de sabahın erken saatlerinde güneşin yükseldiği vakitlere kadar periyodik olarak çalıştırıyoruz. Bunu park ve bahçe alanlarında çalışanlar, çim biçme ekibimiz, sulama yapan işçilerimize uyguluyoruz. Büyük ihtimalle yaz sonuna kadar böyle devam edeceğiz.``

Haber7

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir