• DOLAR 32.572
  • EURO 34.938
  • ALTIN 2427.423
  • ...
`Sınıf Mevcutları 24`e Düşecek`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Okul ve kurum müdürleriyle 2011-2012 eğitim öğretim yılını değerlendiren Milli Eğitim Müdürü, idareci ve öğretmenlerden beklentilerini anlattı. Eğitim-öğretimin kalitesini yükseltmeye çalıştıklarını belirten Akboğa, verimliliği artırmak için herkesin üzerine görevler düştüğünü ifade etti. 4+4+4 yıllık zorunlu temel eğitimin getirilerini ve sistemin doğru çalışması için yapılması gerekenleri ifade eden Milli Eğitim Müdürü, kurum olarak hazırlıklarını sürdürdüklerini ve önümüzdeki yıla şimdiden hazır olduklarını söyledi.
 
98 yeni derslik, yurt ve spor salonu inşaatının bitmek üzere olduğunun belirtildiği toplantıda, iki yeni anaokulu inşaatının da bitme aşamasında olduğu ve 28 bağımsız anaokuluna sahip olunacağını kaydetti. Akboğa, okul öncesinin yaygınlaştırılması ve bu alanda okullulaşmanın artırılması için ev ev dolaşılacağını da belirterek, tüm çocukların okullaşmasını hedeflediklerini söyledi. Okul öncesi eğitimde yüzde100`lük okullulaşmayı hedefleyen Şerif Akboğa, önümüzdeki yılın eğitimde atılım yılı olacağını bildirdi.
 
Okul Öncesi Eğitimde Hızlandırılmış Yaz Kursu
4+4+4 zorunlu eğitim sisteminin başlamasıyla 66 ayını dolduran çocukların 1. sınıfa başlaması nedeniyle okul öncesi eğitim alamayan bazı çocukların doğrudan birinci sınıfa başlayacak olması Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa`yı harekete geçirdi. Yaşıtlarından geri kalmamaları amacıyla bu çocuklar için "Hızlandırılmış Okul Öncesi Yaz Eğitim Kursları" açılacak. Akboğa, öğrencilerin eksikliklerini gidermek ve 1. sınıfa hazır hale getirmek için 66 ayını yeni doldurmuş çocukları kurslara alacaklarını belirtti. (Veysi Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir