• DOLAR 32.576
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2491.14
  • ...
Yıkılan Caminin İmamı Konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Sıhke Caddesi yolu üzerinde bulunan Hacı Hidayet Caminin yıkımına başlandı. Yıkılan caminin ilsizlikten dolayı yıkıldığını, görevlilerin camiyle yeterince ilgilenmediklerini iddiaları üzerine yıkılan caminin imamı Abdulhamit Geylani açıklamada bulundu.

 

Geylani, gerek kendileri gerek cami cemaat ile görevlilerin camiye ilgisiz kalmadığını, bu konuda ellerinden geleni yaptıkların söyledi. Geylani \" Birinci depremden sonra camimiz açıktı. İkinci depremden sonra ise camimiz vakıflar genel müdürlüğünce getirilen mühendislerce incelendi. Mühendislerle beraber camiye girmeye çalıştık ancak kapı sıkıştığı için içeri giremedik. Ondan sonra mühendisler bu kapının da taşıyıcı kolon niteliğinde olduğunu söylediler. Daha sonra vakıflar genel müdürlüğünden caminizi geçici olarak kapatacaksınız diye bir yazı geldi. Müftülük de bu yazı üzerine bize camiyi kapatıp neticeyi beklememizi söyledi\" dedi.

 

Geylani, caminin durumu Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından AFAD`a bildirildikten sonra acilen yıkılması gerektiğinin belirtildiğini, bunun üzerine 2-3 gündür caminin yıkımıyla uğraştıkların söyledi.

 

Van`da yaklaşık 28 camiye yıkım kararının çıktığını söyleyen Geylani, camilerinin bütün camilerden önce yıkılma sebebini; işlek bir cadde üzerinde olmaya ve caminin dışarı taşan taşlarının hoş olmayan bir görüntü oluşturmasına bağladı.

 

\"Caminin güçlendirme durumu veya ibadet yapabilme durumu olsaydı camimizin açılması ve devam etmesi için canı gönülden arzu ederdik. Bu hepimizin arzusudur\" diyen Geylani, Caminin bulunduğu yerin işlek olduğunu, çevresinde insanların yaşadığını, camilerinin bir an önce yapılıp ibadete açılmasını istediklerini sözlerine ekledi. (Fırat Arslan--İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir