• DOLAR 32.574
  • EURO 34.873
  • ALTIN 2432.771
  • ...
SON DAKİKA
Başkanlık Sistemi Meclise Geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, başkanlık sistemi modelinin iki ay sonra Anayasa Uzlaşma Komisyonu`nun gündemine geleceğini dile getirdi.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu, TGRT Haber TV`de Çarşamba akşamı yayınlanan Türkiye Platformu programına konuk oldu.

Yeni anayasa sürecinde başkanlık sistemi tartışmalarını da değerlendiren Kuzu, yıllardır savunduğu bu modelin iki ay sonra Anayasa Uzlaşma Komisyonu`nun gündemine geleceğini dile getirdi. Cumhurbaşkanını halkın seçmesinden geri adım atılmayacağına, bu durumda yetkilerinin artırılması gerektiğine vurgu yapan Kuzu, iki yıl sonra yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimine kadar bu konunun detaylı bir şekilde tartışılması gerektiğini belirtti.

1980`li yıllardan bu yana yazdığı makalelerle ve çeşitli platformlarda yaptığı konuşmalarla başkanlık sistemini savunan Burhan Kuzu, bugünkü "Erdoğan başkanlığı kendisi için istiyor" eleştirilerinin geçmişte de Özal, Demirel ve Çiller için yapıldığını hatırlattı.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir