• DOLAR 32.571
  • EURO 34.905
  • ALTIN 2437.781
  • ...
Camiyi Bir Yıldır Onarmıyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Zonguldak`ın Ereğli ilçesine bağlı Hamzafakıhlı Akpınar Mahallesi sakinleri, caminin tabanının çökmesi sonucu yaklaşık bir yıldır namazlarını avluda kılıyor.

Ağırlıklı olarak Roman vatandaşların yaşadığı Ereğli`ye bağlı Akpınar Mahallesi`nde halk uzun süredir camilerinin çöken tabanını yapmak ve yaptırabilmek için çabalıyor. Mahalle halkı, çürüyen tahtaları sökerek yenisini yapmak için kolları sıvamış. Ancak yeterli para ve desteği bulamayınca çalışmalara ara vermiş. Mahalle halkı, Müftülük, Kaymakamlık ve Valilik makamından kendilerine yardım edilmesini istedi.

Mahalle halkından Tuncer Kara (46) caminin yaklaşık bir senedir bu şekilde olduğunu belirterek, "Bizim camimiz geçen seneden bu yana bu şekilde. Biz bunu kendi imkanlarımızla yapmaya çalışıyoruz, ama olmadı. Müftülüğümüzü bu durumdan haberdar ettik. Camimiz çöküyor diye haber de verdik. Yan tarafımızda şadırvanımız ve tuvaletimiz yok diye de söyledik. Bizim burası Roman, diğer adıyla Cingan mahallesi. Biz burada imam arkadaşı tutmakta zorluk çekiyoruz. Burada ibadet eden çok sayıda insan yok. Ama yeterince de Allah`a ibadet etmek isteyen insanlar var. Biz buraya az geliyoruz. Hal vaziyet bu. Bize bu konuda yardım edilmesini bekliyoruz." dedi.

Mahallenin yaşlılarından Sabri Kaçmaz (70) yaklaşan Ramazan ayında ibadetlerini yerine getirebilmek için yetkililerden yardım beklediklerini söyledi. Kaçmaz, caminin büyük çoğunluğunda çalışmayı kendi imkanlarıyla yaptıklarını söyledi.

ROMAN OLDUĞUMUZDAN DOLAYI 2. SINIF VATANDAŞ MI GÖRÜYORLAR

Kaymakam, vali ve milletvekilin kendileriyle ilgilenmediğini iddia eden Nevzat Kanyılmaz (66), "Roman vatandaşı olduğumuzdan dolayı acaba bizi 2. sınıf insan olarak mı görüyorlar. Yahut da ellerinden bir şey gelmiyor mu? Bir yardımcı olamazlar mı? Bugün camimizde cenazemiz vardı. Namazı kılamadık. Dışarıda namaz kılmak zorunda kaldık. Bunların görülmesini ve eksiklerin giderilmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

Hamzafakılı`ya bağlı diğer mahallelerde camilerin pırıl pırıl olduğunu belirten mahalle halkı, camilerinin bir an önce yapılmasını ve ibadetlerini camilerinde devam etmek istediklerini söyledi.

Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan ise "Bize gelen herhangi bir müracaat yok. Ancak bizler bu duruma vakıfız. Buraya 10 kamyon dolgu malzemesi gerekiyor. Bu konuda en kısa zamanda gereken yapılacak." açıklamasını yaptı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir