• DOLAR 32.397
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2326.303
  • ...
İslami STK Başkanları Beraat Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP- Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) tarafından, Müslüman bayanların inançları gereği taktıkları başörtüsünün her alanda serbest olması için bastırılan "Kamusal alana girene kadar değil zulüm bitene kadar" el broşürleri nedeniyle Gaziantep Cumhuriyet Savcılığının haklarında dava açtığı STK başkanlarının ilk duruşması bugün yapıldı.
 
Gaziantep 2.Sulh Ceza Mahkemesinde yapılan duruşmada haklarında dava açılan Tessep üyesi Gaziantep Rahmet-Der Başkanı Mehmet Faik Doğan,Umut-Der Başkanı Yusuf Kiraz,İlim-der Başkanı Mustafa Özaslan ve Kapatılan Mustazaf-Der Şube Başkanı Mehmet Kaya ile sanıkların avukatı Mirhan Özbekli hazır bulundu.
 
Yaklaşık bir saat süren ve ilk duruşmada STK başkanlarının beraat ettiği dava hakkında bilgi veren Av. Mirhan Özbekli; "Dindar halkın başörtüsü konusunda bilinçlenmesi için broşür dağıtılmış bunun üzerine savcılık sulh ceza mahkemesine broşürlerin toplatılması için başvurdu.Mahkemede broşürlerin toplatılması kararını aldı.Daha sonra bizim de bu karara itiraz etmemiz sonucunda toplatılma kararı geri alındı.Fakat savcı daha sonra bu gerekçede bu sefer STK başkanlarına dava açtı." dedi.
 
Özbekli, "Olmaması gereken bir dosya, açılmaması gereken bir dava.Fakat maalesef birileri bunu kendilerine görev bilerek böyle bir dava açtılar.Hukuki açıdan bakıldığında broşür bir hak aramaya çağrıdır.Evrensel hukuk normları anayasal zemin açısından bakıldığında ise bu konuda mağdur olan İnsanların mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik bir kamuoyu oluşturma çalışmasıdır."ifadelerini kullandı. (Şefik Mert-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir