• DOLAR 32.591
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2417.666
  • ...
Suriye`deki Karışıklığın Türkiye`ye Maliyeti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye`de geçen yıl nisanda başlayan iç karışıklıklar nedeniyle bugüne kadar Türkiye`ye gelen Suriyeliler için yapılan harcamaların 200 milyon doları aştığı belirtildi.

50 BİN KİŞİ TÜRKİYE`YE SIĞINDI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, yaptığı açıklamada, ülkelerindeki iç karışıklıklar nedeniyle Türkiye`ye gelen 50 binden fazla Suriye vatandaşına geçici sığınma imkanı sağlandığını belirtti.

Suriyeliler`den 32 bininin hala AFAD tarafından 4 ilde kurulan kamplarda barındığını ifade eden Oktay, Suriye vatandaşlarına çadır kent ve konteyner kentlerde gerekli insani ihtiyaçların sağlandığı söyledi.

TÜRKİYE`YE MALİYETİ 200 MİLYON DOLAR

Oktay, kamplarda okul, cami, ticaret, polis ve sağlık merkezi, basın brifing birimi, çocuk oyun alanları, televizyon izleme üniteleri, su deposu, arıtma merkezi, trafo ve jeneratör gibi donatıların yer aldığını anlattı.

Türkiye`ye gelen Suriye vatandaşlarına günlük olarak 3 öğün sıcak yemek verildiğini ifade eden Oktay, ``Suriye`den gelenler için yapılan harcamalar yaklaşık 200 milyon doları aştı`` dedi.

AJANSLAR

Bu haberler de ilginizi çekebilir