• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ergani`de Camiler Çocuklarla Şenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Yaz tatilinin gelmesiyle birlikte Yaz Kur`an Kurslarına gelen çocuklar camileri şenlendirdi. Çocukların yoğun rağbet ettiği camilerden biri olan Abidiye Camisine şu ana kadar 272 öğrenci kayıt yaptırmış. Her gün yeni öğrenciler kayıt yapmak için camiye müracaat ediyor. Camii imamı Abdulvahap Eyüpoğlu, \"Öğrenciler camimize adeta akın ediyor. Bu kadar öğrenciye 3 saatte dersleri yetiştirmekte zorlanıyoruz\" dedi.


Camide öğrenciler yaşlarına göre 3 gruba ayrılmış. Bu gruplarda öğrencilere Elif-Ba, Kur`an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler veriliyor. Dersleri monotonluktan kurtarmak için öğrenciler ilahilerle dersi renklendiriyor.

Hayırsever vatandaşlarda öğrencilerin derslere devamını sağlamak için elinden gelen yardımı yapıyor. Kimi vatandaşlar çocuklara bisküvi-çikolata benzeri ikramlarda bulunarak camileri öğrencilere sevdirmeye çalışıyor.

Camide, Kur`an öğretimini daha kalıcı hale getirmek için Bilgisayar ve Projeksiyondan faydalanılıyor. Böylece ders görsel olarak zenginleştirilerek öğrencilerin daha kolay kavramaları sağlanıyor.

Cami imamı Abdulhalim Eyüpoğlu, velilerin öğrencilerle biraz daha ilgilenmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi; \"Dersleri daha verimli işlemek için Bilgisayar ve Projeksiyon yardımıyla eğitim veriyoruz. Bu sayede öğrencilerin camide sıkılmamasını ve derslere devamını sağlamaya çalışıyoruz. Veliler öğrencileri camilere gönderme konusunda çok gayretli. Fakat camilere gelip öğrencilerin durumuyla fazla ilgilenmeye hevesli görünmüyorlar.\" (Veysi Buran - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir