• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

Toprak Mahsulleri Ofisleri`nin randevulu sisteme geçmesi hakkında açıklama yapan Kırıkkale Ziraat Odası Başkanı Adnan Yılmazer, "Çiftçiler, internet üzerinden veya ofise gelerek şahsen müracaatı ile de randevu alabilecek. Gün içerisinde yapılacak alımlar randevulu ve randevusuz olarak ikiye bölünecek. 2012 yılı hububat alımları randevulu veya önceki yıllarda olduğu gibi randevusuz olarak yapılacak. Üreticilerin, randevu almadan önce il, ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri`nden ÇKS bilgilerini güncellemeleri gerekiyor. Üreticiler, en fazla ÇKS`deki üretim miktarı kadar randevu alabilecek. Pazar günleri randevulu veya randevusuz alım yapılmayacak." dedi.

Randevu alma işlemi gerçek kişiler için TC kimlik numarasıyla, tüzel kişiler için ise vergi numarası ile yapılacağını açıklayan Yılmazer, "Randevu alma işlemi TMO alım fiyatı açıklandığı tarihte başlayacak. Tüm işyerleri için randevu alma işlemi TMO Şube Müdürlükleri ile Ajans Amirlikleri`nden veya www.randevu.tmo.gov.tr adresinden internet üzerinden yapılabilecek. Randevu alanlar, ürünlerini aynı günde, almayanlar ise önceden olduğu gibi sıraya girerek teslim edebilecek. Ürünün teslim edilmek istendiği tarihten en fazla 10 gün öncesinden itibaren randevu alınabilecek. Örneğin, ürününü 15 Temmuz`da teslim etmek isteyenler 5 Temmuz`dan itibaren 15 Temmuz`a kadar randevu alabilecekler." diye konuştu.

Borsalar üzerinden alım yapılan iş yerlerinde randevulu ve randevusuz alım yapılacağını belirten Yılmazer, "Randevu tarihinde ürün getirmeyenlere, getirmediği miktar için tekrar randevu verilmeyecek. Randevu alma işlemleri 1 Eylül`de sona erecek, bu tarihten sonra randevusuz alımlara devam edilecek." şeklinde konuştu.

CİHAN