• DOLAR 32.53
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2485.522
  • ...
Elektrik Tellerine Asılı Kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yüksek gerilim hatlarında asılı kalan kadın pilot, elektrik şirketine bağlı ekipler tarafından kurtarıldı.

Tatil için Türkiye’ye gelen Endonezya vatandaşı Lis Adrianne, bin 900 metre rakımlı Babadağı’na çıkarak yamaç paraşütü ile tek başına (singıl) atlayış gerçekleştirdi. Atlayışını başarılı bir şekilde yapan Adrianne, yaklaşık yarım saat havada kaldıktan sonra rüzgarın da etkisi ile Fethiye’ye doğru savrulmaya başladı. Ölüdeniz’in Ovacık Mahallesi`nde paraşütün kontrolünü iyice kaybeden Endonezyalı üniversite öğrencisi genç pilot, otoyola inmek için çaba gösterirken, bir anda elektrik tellerine takıldı.

Paraşütü ile yüksek gerilim hatlarında asılı kalan kadın pilotun imdadına çevrede oturan vatandaşlar yetişti. Hemen itfaiye ve 112 ekiplerini arayan vatandaşlar, elektrik şirketinden de elektrikleri kesmesini istedi. Bunun üzerine olay yerine gelen ekipler önce tellerdeki akımı kesti, daha sonra da Endonezyalı pilotu asılı kaldığı yerden indirdi.

Lis Adrianne yaralanmadığını belirterek, hastaneye gitmeyi reddetti. Pilot, arkadaşı ile birlikte paraşütünü toplayarak olay yerinden ayrılırken, jandarma ekipleri genç pilotu ifadesini almak üzere karakola götürdü.

Öte yandan kazayla ilgili açıklama yapan Türk pilotlar, kontrolsüz uçuşlar sonrasında bu tür kazaların sıkça yaşanabileceğine dikkat çekerek, yetkililerin uçuşları kontrol etmelerini istedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir