• DOLAR 32.523
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2431.488
  • ...

BATMAN - Batman esnafı sıcakların artması ve okulların tatile girmesi nedeniyle zor günler yaşıyor.

 

3 çocuk babası kundura tamircisi Ali Sağdıç adlı esnaf sıcakların başlaması ve okulların tatile girmesiyle piyasaların durgunlaştığını belirterek "Hem okulların kapanması hem de sıcakların gelmesiyle işlerimiz azaldı. Bundan önce işlerim iyi sayılırdı ve ailemi geçindirebiliyordum. Sıcakların gelmesiyle ve okullarında kapanmasıyla işlerimiz epeyce azaldı" dedi.

 

5 çocuk babası Halid Çetiz ise, yaz tatili nedeniyle işlerinin yarı yarıya düştüğünü dile getirerek, "Normalde her sene bu mevsimde bir ay yada iki ay durgunluk oluyor işlerde. Her sene bir geçen seneyi aratıyor. Tabiki Batman piyasasında bir durgunluk gözüküyor. Okulların kapanması ve sıcaklarında beraberinde artmasıyla işlerimiz durgunlaştı" şeklinde konuştu.

 

Her yaz ayında piyasaların canlılığını yitirdiğini ifade eden Çetiz, "Geçen senelere göre bu sene biraz daha durgun. Zar zor geçinebiliyoruz. Sabahları insanlar bir veya iki saat alışveriş yapmak için çarşıya çıkıyor. Akşam saat:17.00`ye kadar işlerimiz durgunlaşıyor" ifadelerini kullandı.(Fatih Akgül-İLKHA)