• DOLAR 32.373
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.43
  • ...
Banyas`ta Kadınlar Sokağa İndi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kentte öğleden sonra düzenlenen gösteride, güvenlik güçlerine ve orduya meydan okuyan kadın protestocular, cumartesi günkü olaylarda 6 kişinin öldüğü Banyas`ın güney semtlerinde kurulan kontrol noktalarını zorladılar.

İnsan hakları eylemcileri ve merkezi Londra`da bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi`nden Rami Abdülrahman, dün gece ve bugün 50 bin nüfuslu kentte binlerce erkeğin asker ve polis tarafından sorgulanmak üzere stadyuma götürüldüğünü belirterek, önceden de 400 kişinin gözaltına alındığını kaydettiler.

Su, elektrik ve telefon iletişiminin kesik olduğu kentte dün akşam muhalif liderler Şeyh Enis El Ayrut ve Besim Sahiyuni ile babası ve erkek kardeşlerinin gözaltına alındığını bildiren insan hakları eylemcileri, Banyas`ı dış dünyadan tecrit etmek için kentteki internet bağlantı malzemesi satan dükkan ve mağaza sahiplerinin de gözaltına alındığını belirttiler.

Sivil toplum kuruluşlarına göre, Suriye`de isyan hareketinin başlamasından bu yana 600 ila 700 kişi öldürüldü ve en az 8 bin kişi tutuklandı.

AA

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir