• DOLAR 32.574
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2435.147
  • ...
200 Yıllık Oyuncaklar, Müzede Sergiye Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - TOFAŞ Bursa Anadolu Arabaları Müzesi, ilginç bir sergiye ev sahipliği yaptı. Merkez Yıldırım ilçesi Umurbey Mahallesi`ndeki müzenin sanat galerisinde açılan sergide, aralarında 1800`lü yıllardan kalan oyuncakların da bulunduğu yaklaşık 5 bin oyuncak yer alıyor.

Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi`nin alt kısmında yer alan hamam şeklindeki sergi salonunda, 100 yıl içerisinde başta Rahmi Koç tarafından biriktirilmiş çok sayıda oyuncak sergileniyor.


Oyuncak tank, top, tüfek ve tabancaların gösterildiği serginin açılışına katılan TOFAŞ Üst Yöneticisi (CEO) Ali Pandır, sosyal sorumluluk projelerinden olan oyuncak sergisi ile eğitici, öğretici, eğlenceli bir konsep ile çocuklara ve içindeki çocuğu her daim yaşatan yetişkinlerin, hayal dünyalarını zenginleştirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Eski bir ipek fabrikası iken, 2002 yılında restorasyonu tamamlanarak Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi`ni Umurbey Mahallesi`nde hizmete açtıklarını kaydeden Ali Pandır, "Oyuncak sergisinin, gelecek nesillere, çocuklarımıza, içinde çocuğu her daim yaşatan tüm büyüklere armağan olsun istedik. 31 Aralık 2011`e kadar ziyaret edilebilecek oyuncak sergimiz ile çocukların hayal dünyalarını genişletmeyi, tasarımın gücünü göstermeyi hedefledik. Fabrikamızın bulundğu Bursa`ya ayrı bir ihtimam göstererek, Bursa halkı için değer oluşturan sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiriyoruz." dedi.


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de Bursa`nın bir tarih kültür şehri olarak, yeni müzelere ve tarihi eşyaların sergilendiği organizasyonlara çok yakın alaka gösterdiğini dile getirdi. Anadolu Arabaları Müzesi`nin önemine vurgu yapan Altepe Kent Müzesi, Bilim ve Teknoloji Müzesi, Kent Tarihi Bursa Müzesi, Tarım Müzesi, Zeki Müren Müzesi gibi çalışmaları gerçekleştirdiklerini söyledi.


Her çocuğun hayallerini süsleyen yaklaşık 5 bin oyuncağın yer aldığı sergide, adeta oyuncakla 200 yıllık tarihi bir yolculuğa çıkıldığını belirten Altepe, "Öğrendiğimiz kadarıyla 1800`lü yıllardan günümüze kadar oyuncağın tarihini gözler önüne seriliyor." diye konuştu.

http://www.netgazete.com/Resources/2011/5/9/776925_2.gif

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir