• DOLAR 32.386
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.584
  • ...
Batman`da Sağlık Sorunları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Tabip Odası ve Batman SES Şubesi, Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi`nin bahçesinde saat:12.30`da sağlık sorunlarıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını Batman Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Veysi Ayhan yaptı. Sağlık Bakanlığı`nın adına \"Sağlıklı Dönüşüm\" dediği projenin balayı döneminin bittiğini ve yıkıcı etkilerinin her geçen gün daha da görünür hale geldiğini ifade eden Ayhan, \"Acil servislere bu düzeyde yapılan başvurular ile ilgili sorunun esası hakkında hiçbir çalışma yapmayan bakanlık, en kolay yoldan tiraj adı altında katkı katılım payı uygulamasını hayata geçirerek, çözüm yerine kaosu egemen kılmış, sağlık çalışanları ile vatandaşı karşı karşıya getirmiş, hekim başta olmak üzere tüm sağlık çalışanına şiddet kaçınılmaz olarak artmıştır\" dedi.

Aile hekimliği uygulamasıyla tüm Türkiye`de olduğu gibi Batman`da da hiçbir planlama yapılmadan acil servislerde çalışan pratisyen hekimlerin aile hekimi olarak atandığını belirten Ayhan, \"Acil servisler boşaltılmış, nöbetler için yeterli sayıda hekim ve sağlık çalışanı istihdamı yapılmamıştır. Bu yaklaşımla adeta acil hasta bakımı sekteye uğratılmış ve insan hayatı göz ardı edilmiştir\" ifadelerini kullandı.

Ayhan son olarak, \"500 bin üstü bir nüfusa hizmet vermeye çalışan Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde durum yukarıda ifade ettiğimizin daha ötesinde, vehim bir hal almış bulunmaktadır. Günde ortalama 600 hastanın ve bir o kadar hasta yakınının başvurduğu hastanemizin acil servisinde sadece üç pratisyen hekim ile hizmet verilmeye çalışılmaktadır\" dedi. (Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir