• DOLAR 32.514
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2436.094
  • ...
Yaş Sınırı Kalktı, Camiler Çocuklar Şenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA- Okulların yaz tatiline girmesiyle tüm yurtta açılan yaz Kuran Kursları yoğun ilgi görürken Kuran eğitiminde yaş sınırının kaldırılmasının ardından 7`den 70`e Kuran okunmayı öğrenmek isteyenler, camiler ve Kuran kurslarına akın etti.

Vatandaşlardan gelen kurs talebini karşılamak için çalışma sürdüren Adana İl Müftülüğü; camiler başta olmak üzere Kur`an kursu binalarının yanı sıra Milli Eğitim Müdürlüğüyle yapılan protokol gereği, uygun görülen okulların sınıflarında kurslar açarak hizmet vermeye başladı.

Hafta için her gün yapılacak derslere, her yaştan öğrenci katılırken günde 3 saat süren kurslarda; Kur`an-ı Kerim, ibadet, siyer ve ahlak gibi dinî içerikli derslerin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinlikler de yapılmaya başlandığı kaydedildi.

Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaz kurslarına katılan öğrencilere \"Elif-Bâ, Dinimizi Öğreniyorum Serisi ve İnteraktif CD destekli Tecvidli Kur`an-ı Kerim Elif-Bâ`sı\" ücretsiz olarak dağıtılıyor.

Adana`da açılan kursların, 3 ayrı dönem şeklinde verileceği ve 17 Ağustos 2012 tarihine kadar devam edeceği öğrenildi. (Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir