• DOLAR 32.642
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2504.945
  • ...

VAN - Açıklanan teşvik paketinde Van`ın 6. bölgede yer alması, teşvik paketi nedeniyle yatırımcılara cazip imkânlar sunulması Van`ı önemli bir yatırım merkezi haline getirdi. Son zamanlarda özellikle tekstil yatırımcıları, Van Tekstil Kent Projesi`ni yerinde görmek için Van`a gelmeye başladılar. Proje tekstil firmaları, bu konuda yapacakları çalışmalar için detaylı bilgi topluyor.

 

Önceki gün Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu`nu, Merkezi İzmir`de bulunan Farbe Tekstil yöneticisi Deniz Bilgen ve Özmay Tekstil Sahibi Mehmet Atış ziyaret etti. Gürpınar Kaymakamı Nurullah Kaya ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Ferit Dağdeviren`in de hazır bulunduğu görüşmede Van Tekstil Kent Projesi masaya yatırıldı.

 

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, Van Tekstil Kent Projesi`nin Van için önemli bir proje olduğunu yatırımcıların ilgisinden anladıklarını belirterek, \"Tekstil Kent Projemizde süreç ilerledikçe projeye ilgi giderek artıyor. Şuan İl Özel İdaresi tarafından proje çalışmaları devam ediyor. Ancak projemizi duyan yatırımcılar buraya yatırım için gelmeye, fizibilite çalışması yapmaya başladılar. Bugün İzmir`de büyük bir fabrika olan ve sadece yurt dışına ihracat yapan Farbe Tekstil yöneticileri bizleri ziyaret etti. Tekstil Kent projesi hakkında bilgi alıyorlar. Projede yer almak için şimdiden çalışmalara başlamışlar\" ifadesini kullandı.

 

\"Tekstil Kent Projesi Bu Kentin Kaderine Yön Verecek Önemli Bir Projedir\"
Nadiroğlu, Van Valiliği, Van İl Özel İdaresi ve Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak koordinasyon ve işbirliği içinde Van Tekstil Kent Projesini yürüttüklerini belirterek, \"Amacımız Van Tekstil Kent Projesi ile birlikte ilimizi tekstil üretim merkezi haline getirmek. Yatırımcıların ilgisi ve projemizin öneminin ortaya çıkması ile bu hedefimizin çok zor olmadığını görüyoruz. Binlerce insana istihdam sağlayacak Van Tekstil Kent Projesi ilimizin en önemli yatırım projelerinden biri olacak. Van`ın ekonomik kalkınmasında önemli misyon üstlenecek Van Tekstil Kent Projesi bu kentin kaderine yön verecek önemli bir projedir\" ifadesini kullandı.

 

\"Firmamız Yılda 15 Milyon Euro Cirosu Olan Bir Firmadır\"
Farbe Tekstil Yöneticisi Deniz Bilgen, firmanın sahibi Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler`in Türkiye İhracatçılar Meclisi Tekstil Sektörü`nde de görevli olduğunu belirterek, \"Emre bey, 10 gün önce Muş`ta Ekonomi Bakanı Sayın Zafer Çağlayan`ın başkanlığındaki toplantıya katıldı. Bölgede yatırım ortamı ile ilgili bilgiler verildi. Biz de Van`da Tekstil Kent Projesinin olduğunu öğrendik ve yatırım yapmak üzere ön çalışma için buradayız. Ev sahiplerimiz bize konukseverliğin yanı sıra, proje ile ilgili oldukça önemli bilgiler aktardılar. Firmamız sadece yurt dışına ihracat amaçlı üretim yapmaktadır. Yılda 15 milyon Euro cirosu olan firmadır. İnşallah en kısa sürede yatırım ile ilgili çalışmamızı bitirip, Van Tekstil Kentteki yerimizi almak için uğraşacağız\" diye konuştu.

 

Görüşmede Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Kantarcıoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Yorulmaz`da hazır bulundu. (Murat Dalgın - İLKHA)