• DOLAR 32.524
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2424.17
  • ...
Adalet Bakanı Ergin: Sorunu Çözmeye Çalışıyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ANKARA- Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Şanlıurfa Cezaevi`nde 13 mahkûmun ölümüyle sonuçlanan olayların ardından bir açıklama yaparak cezaevindeki gelişmeleri değerlendirdi. Ergün basın toplantısında, Şanlıurfa Cezaevi`nde yaşanan yangın olayının ardından, cezaevindeki 16`sı çocuk 42 tutuklu ve hükümlü İzmir`e nakledildiğini, 85 tutuklu ve hükümlünün de Şanlıurfa`ya yakın çevre ilçelere nakledildiğini bildirdi. Ergin toplantıda, cezaevlerinde 126 bin 54 tutuklu ve hükümlü bulunduğu, doluluk oranının ise yüzde 100 olduğunu belirtti.
 
Cezaevlerinde yapısal dönüşümlerin 2002`den sonra yapıldığını ifade eden Ergin, 2002 sonrasında yapılan düzenlemeyle 208 cezaevinin kapatıldığını, şu anda 177 ceza infaz kurumunun bulunduğunu belirtti.
 
Ceza infaz kurumlarında büyük onarımlar yapıldığını açıklayan Bakan Ergin basın açıklamasında daha sonra şöyle dedi: " 2017 yılına kadar 197 cezaevinin kapatılmasına karar verilmiştir. 73 cezaevinde koğuş sisteminden oda sistemine geçilmişti. 20 ceza infaz kurumunda ek üniteler inşa edilmiştir. Cezaevlerindeki artış, yargıda bekleyen dosyalardan kaynaklanmaktadır.En temel problem kapasite fazlası bulunan cezaevlerinin normal hale getirilmesidir."
 
6 Bin Mahkum Kapalı Cezaevinden Açık Cezaevine Geçecek
 
Diyarbakır, Şırnak, Siverek, Doğubayazıt ve Midyat`ta cezaevleri inşaatlarının devam ettiğini sözlerine ekleyen Ergin İhale aşamasında olan cezaevlerinin de olduğunu belirterek daha sonra açıklamasını şöyle sürdürdü: "31 Mayıs`taki denetimli serbestlik düzenlemesi kapsamında 17 bin 287 hükümlü tahliye edilmiştir. Şartları sağlayan hükümlüler tahliye edecektir. Tutuksuz yargılamalar da cezaevlerindeki kapasiteyi azaltacaktır.Yapılması gereken çalışmalar belirlenmiş, takvime göre de yerine getirmektedir. Bakanlık olarak kendi özeleştirimizi de yapıyoruz, kamuoyundan gelen eleştirileri de dikkate alıyoruz. Bilgi kirliliği zarar veriyor.6 bin mahkum kapalı cezaevinden açık cezaevine geçecek.Urfa Cezaevi`nde açık görüş yapılarak endişeleri giderilmiştir. İlave telefon hatlarıyla görüşmeler yapılması sağlanmıştır."
 
Sorunu Çözecekse İstifa Ederim
 
Koğuşları zarar gören 14`ü çocuk toplam 42 tutuklu ve hükümlünün, İzmir`e nakledildiğini açıklayan Bakan Ergin. 85 hükümlü ve tutuklu da çevredeki cezaevlerine sevk edileceğini söyledi.
 
Ergin, Adalet Bakanı`nın istifası, sürecin, sorunun çözümüne katkı sunacaksa bir saniye durmadan bunu yapabileceğini söyleyerek şöyle dedi: "Ama burada bir problem var. Bu problem, geçmişten intikal eden bir problem ve küçülerek, geleceğe doğru gidiyor. Bu problemleri minimize edip sıfırlama noktasındaki adımlarımız ortada. Bu noktada sürece katkı verecek değerlendirmelerin daha sağlıklı olacağını düşünüyorum. Bir insan ne hissederse ben de onu hissettim. Her başımı yastığa koyduğumda 126 bin mahkûmun sorunları beni rahatsız eder durumdadır. Eksikler konuşulacak ama doğru bilgilerle değerlendirelim."
 
Vantilatör Kavgası Yaşanmadı
 
Ergin açıklamasında son olarak vantilatör kavgası haberi yaşandığı doğru değildir diyerek "Bizdeki veriler olayın vantilatör çekişmesinden kaynaklandığı yönünde değil. İnceleme sonucuna göre değerlendireceğiz" dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir