• DOLAR 32.572
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2438.004
  • ...
Filistinli Gruplar, Mursi`nin Zaferinden Memnun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistinli gruplar Hamas, Fetih ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi`nden yapılan açıklamalarda, Mursi liderliğindeki Mısır`ın, Filistin davasına güçlü destek vereceği yönündeki beklentiler dile getirildi.

Hamas liderlerinden Yahya Musa, Mursi`nin seçilmesinin, hürriyet ve şeffaflıkla seçim hakkını kullanan Mısır halkı için bir zafer olduğunu belirterek, ``Bu seçim Filistin davasının yararına olacaktır. Seçimler Mısır`ı bölgede özellikle de Filistin davasında baş aktör durumuna getirecektir`` dedi.

Fetih Hareketi liderlerinden Yahya Ribah ise, Mısır halkının tercihine saygı duyduklarını belirterek, Mısır`ın yeni cumhurbaşkanının, ülkenin iç sorunlarıyla uğraşmak zorunda kalacağına işaret etti. Ribah, ``Filistin meselesini çözmenin, ambargoyu kaldırmanın ve İsrail ile baş etmenin tek yolu Filistin`in bölünmüşlüğünü sona erdirmektir`` dedi.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) liderlerinden Cemil Mezher de, Mısır`ın yeni cumhurbaşkanının Filistin halkının yanında olması ve Filistin davasına destek vermesini dilediklerini ifade ederek şöyle konuştu: ``Mısır Cumhurbaşkanı`nın Camp David anlaşmasını tekrar gözden geçirmesini, İsrail işgaline ve Filistinlilere karşı uyguladığı ırkçı ve düşmanca politikalarına karşı gelmesini istiyoruz.`` 

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir