• DOLAR 32.501
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2435.481
  • ...
Van`ın Caddeleri Araç Trafiğini Kaldırmıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Geçtiğimiz yıl yaşanan depremlerden sonra adeta hayalet şehre dönen Van`da okulların kapanmasıyla birlikte hayat tamamen normale dönerken, özellikle Van`a gösterilen yoğun ilgiden sonra araç sayısındaki ciddi artış zaman zaman caddelerde trafiği tıkanma noktasına getiriyor.

 

Van dışına giden Vanlıların okulların kapanmasından sonra dönmesiyle beraber, araç sayısının artması nedeniyle Cumhuriyet Caddesinde zaman zaman ciddi trafik sıkışıklıkları yaşanırken, diğer caddelerdeki trafik yoğunluğu da yine bu caddedeki yoğunluktan geri kalmıyor.

 

Özellikle bazı caddelerdeki ve şehir içindeki trafik yoğunluğunun sebebini yanlış ve sorumsuzca park edilen araçlara bağlayan ve kendisinin de bu konuda sıkıntılar yaşadığını dile getiren İsa Balka, \"Bu kadar trafik sıkışıklığının en büyük sebebi gördüğünüz gibi araçların zaten dar olan yol kenarlarında gelişigüzel park edilmesidir. Eğer düzenli ve yeterli otoparklar yapılırsa ve bu park eden araçlar da otoparklara bırakılırsa o durumda tek şeritten işleyen trafik iki şeritten ve daha hızlı işleyeceği için sorunun önemli bir bölümü azalacaktır\" dedi.

 

Trafik sıkışıklığının en önemli nedenlerinden biri de Van`da yolların yeterli ve düzenli bakımdan ve tamirattan geçirilmemesi nedeniyle araçların yavaş seyretmesi olarak gösteriliyor. (Mahmut Aytekin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir