• DOLAR 32.332
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2280.134
  • ...
Lübnan Askeri İki Filistinliyi Daha Şehit Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

LÜBNAN- Cuma günü Lübnan askerlerinin açtığı ateşle hayatını kaybeden Filistinli gencin cenaze töreninin ardından bir grup öfkeli Filistinlinin Nehru`l-Barid Mülteci Kampı`nda Lübnan ordusuna ait bir merkeze saldırısı üzerine çatışmalar yaşandı. Lübnan ordusuyla Filistinli mülteciler arasında önceki akşam yaşanan çatışmalarda Lübnan askerleri iki Filistinliyi şehid etti.

 

Filistin Enformasyon Merkezinin haberine göre, Filistinli öfkeli grubun askeri bir aracı ve askerlerin elbiselerini yakması üzerine kalabalığı dağıtmak için ateş açan Lübnan askerlerinin bir Filistinliyi öldürdüğü, bir diğerini de yaraladığı ifade edildi. Filistin tarafından ise gerçekte neler yaşandığına dair henüz bir açıklama yapılmadı.

 

Lübnanlı yetkili, söz konusu olayın Lübnan`ın güneyinde Sayda yakınlarındaki Ayn El-Hulve Mülteci Kampı`nda da gerilime neden olduğunu, kamp sakinleriyle Lübnan askerleri arasında çıkan çatışmalarda yirmi yaşlarında bir gencin öldüğünü ve sekiz kişinin de yaralandığını söyledi.

 

Lübnan ordusu da yayınladığı bildiride üç askerin yaralandığını, bir askeri aracın ve karakolun bir bölümünün yandığını açıkladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir