• DOLAR 32.501
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2430.519
  • ...
Üç Aylar`da Kötü Alışkanlıkları Kalpten Çıkaralım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Program, Ankara Hacı Bayramı Veli Camii imam hatibi Ahmet Karalı`nın Kuran-ı Kerim okumasıyla başladı. Toplantıda konuşan Eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, "Bahar gelince yağmurlar yağar, çayırlar, çiçekler, çimenler fışkırır. Bizler de iman takvimimizin baharındayız. Peygamber Efendimiz (sav), `Ya Rabbi, Recep ve Şaban`ı bizlere mübarek eyle, bizi Ramazan`ı Şerif`e ulaştır` diye dua buyuruyor. Evde temizlik yaparken lüzumsuz eşyaları çıkartırız. Bizler de gönlümüzdeki kini, kibri, hasedi, kırgınlıkları, vurdumduymazlıkları çıkartalım. Mevlana kötü huyu çalıya benzetmiş. Çalıyı zamanında sökersen ne ala, sökmezsen çalı güçlenir, sen de yaşlanırsın ve onu sökemezsin. Çirkinlikleri ve kötü alışkanlıkları içimizden çıkartıp, güzellikleri kalbimize yerleştirmeliyiz." diye konuştu.

"O`NUN (SAV) SEVGİSİNİ ÖRNEK ALMALIYIZ"

Hz. Peygamber (sav) ve Eshab-ı Kiram hakkında menkıbeler anlatan Nursaçan, Kuran-ı Kerim`den okuduğu ayetlerle de dinleyenlere duygusal anlar yaşattı. Din ve dünya hayatındaki mutlulukta ailenin önemli bir yeri olduğuna değinen Nursaçan, Hz. Peygamber (sav) ile Hazreti Hatice (ra) arasındaki sevgiyi anlatarak gençlerin örnek alması gerektiğini söyledi.

Dünyanın ahlak ve aile konusunda perişan bir halde olduğunu belirten Nursaçan, "Amerika`da 100 evlilikten 63`ü boşanmayla neticeleniyor. Hatta birçok yerinde hukuki işlerde yaşanan sıkıntılardan dolayı `Babayı tespit firmalarının` reklamları görülüyor. Ne yazık ki aile çökmüş. Bu yüzden bizler evimizde sevgi ve saygıyı eksik etmemeliyiz. Milletin temeli ailedir. Ailenin temeli ise sevgi ve saygıdır. Aile sağlamsa millette sağlamdır. Evlilikle sabır, sadakat ve sevgi olmalıdır." dedi.

Konferansın sonunda Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe`nin eşi Hüsniye Altepe tarafından konuşmacı Necmettin Nursaçan ve Ahmet Karalı`ya plaket ve çiçek takdim etti.

(CİHAN)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir