• DOLAR 32.525
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2428.403
  • ...
Toz Fırtınası Milleti Perişan Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN- Mardin`in Nusaybin İlçesinde şiddetli fırtına sebebiyle evlerin tavanları uçtu, anız yangınları mayınlı sahaya kadar ulaştı. Elektrik kontağından çıkan yangınlar, bazı vatandaşların evlerini ve tahıl ambarlarını küle çevirdi. İlçeye bağlı köylerde bulunan seralar ve hasadın tamamı telef oldu. Nusaybin`e bağlı Kantar köyünde M. Selim Al`a ait 6 dönüm arazi üzerine kurulu, salatalık, kavun ve karpuz yetiştirilen sera da, gece çıkan toz fırtınasıyla yerle bir oldu.

Tonlarca Ürün Heba Oldu
Kantar köyünde 6 dönüm arazi üzerine kurulu kavun, karpuz ve salatalık üretilen serada gece çıkan fırtınayla serayı kaplayan naylon ve demirler çöktü. Hasat öncesi serada bulunan ürünler ise telef oldu.


70 Tonluk Hasadın, 10 Tonu Toplanabildi
Sera bekçisi Mehmet Ayyıldız; \"Gece başlayan toz fırtınası, hortum şekline dönüşüp seramızı yerle bir etti, yaklaşık 60-70 ton hasadımız heba oldu.\" dedi.

Sera sahibi M. Selim Al, \"Güneydoğu bölgesinde, tüm imkânsızlıklara rağmen devlet teşviki ile kurduğumuz sera da iki yıldır zarar ederek de olsa ayaklarımızın üstünde durmaya çalışıyorduk. İmkanlarımızı zorlayarak, istihdam ettiğimiz işçilerin evlerine ekmek götürebilmesi için canla başla çalışıyorduk. Bu bizim başımıza gelen büyük bir felaket oldu.\" dedi.

Al, yetkililerden, ivedi şekilde yardım beklediklerini ifade etti.(Halil Akbalık - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir