• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Avrupa Konseyi üyeleri Silivri Cezaevi çıkarması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Türkiye Raportörü Fransız Sosyalist Parlamenter Josette Durrieu ve Denetim Komisyonu Sekreteri Sylvie Affholder, ``Ergenekon`` davasının tutuklu sanığı İlker Başbuğ, tutuklu milletvekilleri Mehmet Haberal, Mustafa Balbay ve Engin Alan ile Silivri Cezaevi`nde görüştü.

Tercümanların da hazır bulunduğu ziyarette, 4 tutuklu sanıkla tek tek görüşen Josette Durrieu ve Sylvie Affholder, izlenimlerini Avrupa Konseyi yetkilileriyle paylaşacak.

Yaklaşık 6 saat süren görüşmenin ardından heyet, basına bir açıklama yapmadan cezaevinden ayrıldı.

Bu arada, Adalet Bakanlığı`ndan aldığı izinle Mehmet Haberal, Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan ile görüşmek üzere Silivri Cezaevi`ne gelen CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi ise görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kendisinin görüştüğü kişilerle Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi heyetinin de görüşüp görüşmediğine yönelik soruya Ekşi, ``Ben Mehmet Haberal Hoca ile görüştüm. Avrupa Konseyi`nden gelen heyet, henüz kendisine gelmemişti ama Mustafa Balbay`ı görmüşler. Bana verilen bilgiye göre, Prof. Fatih Hilmioğlu`nu da görmüşler. Benden sonra Mehmet Haberal Hoca ile görüşeceklerdi`` yanıtını verdi.

Oktay Ekşi, ``Balbay heyetle neyi konuştuğunu söyledi mi?`` sorusu üzerine ise şunları kaydetti:

``İçerideki tabloyu paylaşmışlar. Konsey üyeleri onların kaldıkları yeri merak etmiş. Bakanlıktan ona ilişkin izin alınamadığı için görememişler. Mustafa Balbay, hukuka aykırı uygulamaların ve değerlendirmelerin somut örneklerini ortaya koymuş, onlar da not almışlar. Herhalde raporlarına koyacaklar.

AA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir