• DOLAR 32.521
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2419.836
  • ...
Tonlarca Soğanı Kızılırmak`a Boşalttılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Sivas’ta tarihi Kesik Köprü üzerinden Kızılırmak’a soğan döküldüğünü gören vatandaşlar, durumu belediyenin çağrı merkezine bildirdi. İhbarın ardından harekete geçen belediye ekipleri, olaye yerine gelerek, köprü üzerinden Kızılırmak`a dökülen tonlarca soğanı temizledi.

Olayla ilgili açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Uysal, “Belediye Çağrı Merkezimize gelen ihbar üzerine ekiplerimiz olay yerine giderek inceleme yaptı. Yapılan incelemenin ardından kimliği belirsiz kişiler tarafından çok sayıda soğanın çuvallar içerisinde tarihi köprü üzerinden Kızılırmak`a atıldığı anlaşılmıştır. Ekiplerimiz, bölgede başlattığı çalışmayla alanı kısa sürede soğanlardan temizledi.

Olayla ilgili Emniyet Müdürlüğümüz ile yaptığımız görüşmeler neticesinde soğanların kim ya da kimler tarafından buraya döküldüğüne dair bölgedeki MOBESE kayıtlarını inceleyerek haklarında gerekli işlemler yapılacaktır. Belediye olarak doğamızın korunması ve çevremizin temiz tutulması noktasında gece gündüz demeden hizmet ediyoruz. Vatandaşlarımızın da bu konularda daha bilinçli olmaları gerekmektedir. Çevremizi ve doğamızı korumak ve gelecek nesillerin emanetine sahip çıkmak hepimizin görevidir. Unutulmamalıdır ki herkes kapısının önünü süpürürse şehrin tamamı temizlenmiş olur” dedi.

Uysal, vatandaşları bu tür konularda duyarlı olmaya davet ederek “Bu ve buna benzer durumları gören vatandaşlarımız, 444 58 44 Belediye Çağrı Merkezimiz vasıtasıyla bizlere ulaşmalarını önemle rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir