• DOLAR 32.561
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2427.871
  • ...
Şanlıurfa Valisi: Herşey Kontrol Altında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, E Tipi Kapalı Cezaevi`ndeki ikinci yangına ilişkin, ``Şu anda her şey kontrol altında her şeyi takip ediyoruz`` dedi.

Güvenç, cezaevinde incelemelerde bulunduktan sonra dışarı çıkıp açıklamalarda bulundu. Tutuklu ve hükümlülerin yakınlarına olumsuz bir durumun olmadığını, her şeyin kontrol altında olduğunu vurgulayan Güvenç, endişelenecek bir durum olmadığını söyledi.

Güvenlik güçlerine gerekli ikazların yapıldığını aktaran Güvenç, herhangi bir müdahale, kötü muamele ve biber gazı olmayacağını ifade etti. Cezaevi önünde toplanan vatandaşlara dağılmaları yönünde uyarıda bulunan Güvenç, şöyle devam etti:

``Lütfen bize yardımcı olun. Mahkumlarımızdan kaçmak isteyen olmadı, sadece içerideki dumandan etkilenen bir grup mahkumu dışarı aldık, konu bu. Rica ediyorum, lütfen dağılalım, bu ülke, bu memleket hepimizin şu anda mahkumların sağlık durumu iyi. Çocuk koğuşunda yangın çıkarıldı, yangının etkisiyle koğuşlar etkilendi, etkilenen mahkumları da sağlıkları için bahçeye tahliye ettik. Yeter ki sakin olun, kenara çekilin. Şu anda her şey kontrol altına alındı ve takip ediyoruz.``

Celalettin Güvenç, sorular üzerine cezaevinin içerisinde silah sesi ve çatışma olmadığını vurguladı.

İçeride durumun sakin olduğunu, yangının da kontrol altına alındığını anlatan Güvenç, ``Tekrar tekrar söylüyorum içerde yangın yok, çatışma yok, her şeyi takip ediyoruz, bir şey yok, her şey kontrol altında. Lütfen... Gurbette olan, dışarda olan var, her şey kontrol altında. Bakın milletvekillerini, Baro Başkanı`nı içeri alıp gezdiriyorum`` diye konuştu.

Güvenç, konuyla ilgili soru üzerine ölü olmadığını, kısmen yaralıların bulunduğunu ifade etti.

Tugay Komutanı Tuğgeneral Veli Tarakcı, Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun ve Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu`nun cezaevinde incelemeleri de sürüyor.

Öte yandan polis telsizinden cezaevinin bahçesinde bulunan mahkumların gönüllü olarak içeri girmeyi kabul ettiği anonsu da duyuldu.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir