• DOLAR 32.514
  • EURO 34.573
  • ALTIN 2490.27
  • ...
`Ergenekon`a Yardım Etmedim`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Odatv davası tutuklu sanığı eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, kitabı yayınlanıncaya kadar Odatv çalışanlarının bilgisi olmadığını savundu. Avcı, Ergenekon gibi örgütlere yardım etmesinin söz konusu olmadığını söyledi.

Avcı, duruşmada, bilgisayarlarda dosya oluşturulması, dosya gönderilmesi ve virüs ile dosya gönderilmesi konularıyla ilgili bilgi aktardı.

Yazdığı ‘Haliçte yaşayan simonlar’ adlı kitabın yayınevine nasıl gönderildiği konusunda yayınevinin bilgisayarlarının incelenmesini isteyen Avcı, yayınevi çalışanlarının da dinlenmesini birkaç kez talep ettiğini ancak hala dinlenilmediğini ileri sürdü.

Kitabın Ergenekon tarafından yazdırıldığının iddia edildiğini kaydeden Avcı, “Benim kitabım yayınlanıncaya kadar Odatv çalışanlarının haberi yoktu.” iddiasında bulundu.

4 örgüte yardım ettiği iddialarıyla yargılandığını söyleyen Avcı, “Ergenekon, Devrimci Karargah ve PKK terör örgütlerine yardım etmekle yargılanıyorum. Benim ve emniyette yetiştirdiğim, birlikte çalıştığım kişilerin sol örgütlere, Ergenekon gibi yapılara yardım etmesi söz konusu olamaz.” dedi.

Tutuklu sanıklar Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan ve Müyesser Yıldız da savunma yaptı ve suçlamaları reddettiler.

Ajanslar


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir