• DOLAR 32.389
  • EURO 35.434
  • ALTIN 2324.336
  • ...
Almanya`dan Suud`a 800 Tank!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Almanya`da haftasonu yayımlanan `Bild am Sonntag` gazetesinin verdiği bir habere göre Suudi Arabistan, Almanya`dan 800 adet Leopard 2 model tank satın almak istiyor. Ancak gazetenin bildirdiğine göre Federal hükümet üyeleri arasında Suudi Arabistan`a silah satışına karşı çıkanların sayısı oldukça yüksek.

Federal Başbakanlık ve bazı bakanlar dışarıya verdikleri mesajlarda tank satışına karşı olduklarını belirtirken, Federal Ekonomi Bakanlığında satıştan yana olanlar da bulunuyor. Federal Basın Sözcülüğü konu hakkında henüz bir açıklama yapmadı.

Amerikan yapımı M1 Abrams ile Leopard 2 arasındaki sert rekabetten sonra Suudi yetkililer, Alman Leopard tanklarını tercih ettiler. Ancak Alman tanklarının çöl şartlarına uygun hale getirilmesi gerekiyor. Bazı Federal milletvekillerinin de onayladığı gibi, Leopard 2 model uzun bir süreden beri Suudi Arabistan`da test ediliyor.

Alman gazetesinin verdiği haberde, 300 adet tank için Almanya ile Suudi Arabistan arasındaki antlaşmanın imzaya hazır olduğu bildirildi. Suudiler 20 Temmuz`dan önce antlaşmanın yapılmasını istiyor.

Alman Federal Ordudaki reformlardan dolayı silah satışlarında aksama olasılığı bulunan Alman şirketi Krauss-Maffei Wegmann`ın, Suud`la yapılacak antlaşmadan çok memnun kalacağı bildirildi. Ancak Almanya`nın Suudi Arabistan`a silah satışı birçok çevreler tarafından eleştiriliyor. Suudi Arabistan, demokrasiyi ve insan haklarını ihlal etmekle suçlanıyor. Geçen yıl Bahreyn`de çıkan ayaklanmalar Suud yardımıyla kanlı bir şekilde bastırılmıştı.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir