• DOLAR 32.434
  • EURO 34.48
  • ALTIN 2489.749
  • ...
Çamurdan Çıkan Gaz Ateşle Alev Alıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Sakarya’nın Akyazı ilçesinde çamurun içinden çıkan gaz görenleri hayrete düşürüyor. Tüplü bir ocak gibi gaz yayan ve çakmak çakıldığı zaman ateş alan gazın neden dolayı oluştuğu bilinmiyor.

Sakarya’nın Akyazı ilçesi Altındere beldesinde yaşayan ve besicilikle uğraşan Sami Yemenici, kendisine ait koyunları otlatırken bulduğu çamur birikintisinden yayılan gazın yandığını keşfetti. Arkası kesilmiş bir pet şişenin çamurun içine yerleştirilmesi ile ortaya çıkan gaz, pet şişenin ağzından çakmak ile yakılarak ısı kaynağı olarak kullanılabiliyor.

Çamur deryasının içten içe fokurdadığını belirten Yemenici, “Koyunlarımı otlatırken çamurun fokurdadığını fark ettim. Çamurun içine arkası kesilmiş bir pet şişe koyup ağzına çakmak tuttuğum zaman yandığını fark ettim. Bunun neden yandığını ya da çamurun fokurdadığını bilmiyorum. Bizim aklımıza hemen deprem geliyor. Acaba yer altında bir şey mi oluyor diye düşünüyoruz” dedi.

Gazın çıktığı arazinin bir arkadaşına ait olduğunu söyleyen Yemenici, “Umarım altından bir şey çıkar. Arazinin sahibi arkadaşım bekar. Buradan çıkacak rezerv ile yuvasını kurar diye ümit ediyorum” diye konuştu.

Yemenici ayrıca, SAÜ’de görev yapan akademisyenlerinde burada bir araştırma yapmasını istedi.

İHA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir