• DOLAR 32.569
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2430.809
  • ...
Silahlar Susmadan Ne Af Ne Ev Hapsi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, NTV Ankara Temsilcisi Nilgün Balkaç`ın sorularını yanıtladı. 13 kişinin öldüğü Şanlıurfa Cezaevi Müdürü`nün görevden alındığı iddialarını değerlendiren Çelik, "Urfa Cezaevi Müdürü görevden alındığı iddiaları doğru değil. Yaz kararnamesinde tayini çıkmış, bu tayin yerine getiriliyor. Orada yapılacak incelemede müdür başka bir göreve gitti diye bu incelemenin dışında değil" dedi.

Çelik sözlerini şöyle sürdürdü: "Cezaevlerinin dolu olması sorunu sadece o bölgeye ait bir mesele değil, tüm Türkiye`deki bir olay. Bütün cezaevlerinde kapasite üstü bir doluluk var. Bu sorunun çözümüyle ilgili çabalar harcadık. 207 cezaevi insani koşullarda olmadığı için kapatıldı. Başbakan Diyarbakır Cezaevi`nin kapatılacağını açıkladı. Muhalefet lideri diline pelesenk yaptı. Cezaevinin olmadığı hiçbir ülke yok; koşulların insani koşullara getirilmesi için çalışılıyor. 196 yeni cezaevi yapılacak. Denetimli serbestlik yasasıyla 16 bin kişi tahliye edildi. Şanlıurfa`da inceleme yapılıyor. Cezaevi yönetiminin bir kusuru varsa gereken yapılacaktır. Cezaevleri kapatılınca tepkiler geliyor. O illerin ekonomisine de getirisi var. İnceleme çok uzun sürmez. O yangınnı kim çıkardı belirlenecek. Gazetelerde yazılanların önemli bölümü doğru değil."

SİLAHLAR SUSMADAN NE AF, NE EV HAPSİ
Öcalan`a ev hapsi tartışmasına değinen Çelik, "Başbakan ve Beşir Atalay `Öcalan`a ev hapsi gündemimizde yok` dedi. Sayın Arınç `Hükümetin gündeminde böyle bir şey var` demedi. Söylediğini incelemek lazım. Hükümet tavrını net olarak ortaya koydu. Silahlar susmadan ev hapsi de, af da söz konusu değil. Önce yangının söndürülmesi lazım. Öcalan`la görüşmeleri devletin belli görevlileri yapıyordu; bu askıya alındı." dedi.

Terörle mücadelenin her hal ve şartta devam edeceğini dile getiren Çelik, KCK davalarıyla ilgili sürecin yürüdüğünü ifade etti. "Ana dilde seçmeli ders için bile öğretmen bulamazsınız" diyen Çelik, insan kaynağı olmadığını, bu dturumun Kürt çocukların lehine de olmayacağını kaydetti.

CEMAAT ELE GEÇİRMİŞ, KIS KIS GÜLÜYORUM
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, cemat yapılanması tezinin defalarca yalanlanan bir ifade olduğuna dikkat çekerek, "Bu bir moda oldu. Ne olsa cemaatten bilindi. `Fenerbahçe`yi ele geçiriyor` denildi. Ben kıs kıs gülüyorum" dedi.

GÜL, KENARA ÇEKİLİP TORUNLARINI SEVMEYECEKTİR
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün görev süresiyle ilgili soruyu yanıtlayan Çelik, "Gül siyasi tecrübeye sahip bir büyüğümüzdür. 2014`te kenara çekilip torunlarını sevmeyecektir; birikimini paylaşacaktır. Erdoğan ve Gül makam hırsı yüzünden birbirine düşecek değildir. 2014`te sayın Başbakan, "Cumhurbaşkanlığına adayım" derse, Sayın Gül "Ben de adayım demez" diye konuştu.

GÜLEN DÖNERSE İNSANLAR BAĞRINI AÇAR
Başbakan Erdoğan`ın Fethullah Gülen`e çağrısını da değerlendiren Çelik, "Hoca efendi ABD`de yaşıyor. Bazı sağlık sorunları var. Buradan yüzlerce, binlerce ziyaretçisi var. Türkiye`ye dönerse insanların bağrını açacağını düşünüyorum. Ama hoca efendi sılayı tercih etti. Bu kararı da saygı değer buluyorum, takdir kendisine aittir" dedi. (Ntvmsnbc)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir