• DOLAR 32.368
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.19
  • ...
Çiçek: Dört Lider de Anayasa Sürecini Destekledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, dört partinin siyasi liderinin de süreci desteklediğini ve önemli bulduğunu söyledi. Çiçek, liderlerin dışardaki tartışmalara kulak tıkamalarını istediğini kaydetti.

Siyasi parti liderleriyle yaptığı görüşme sonrası basın toplantısı düzenleyen Meclis Başkanı Cemil Çiçek, siyasi partileri bilgilendirmek ve varsa önerilerini almak için bu ziyaretlerin yapıldığını ifade etti. Çiçek, bu ziyaretlerin son olmadığını belirterek, gerektiğinde yine yapılacağını vurguladı. Parti liderlerinin farklı teklifleri olduğunu, tıkanıklık olması halinde destek olmaya hazır olduklarını ve dışardaki tartışmalara kulak tıkanmasını istediklerini dile getiren Çiçek, dört liderin de süreci hem desteklediklerini, hem de önemli bulduklarını söylediğini aktardı.

Bu uzlaşma komisyonundaki hakim havanın ülke genelinde çok değil, bir yıl olması halinde birçok meselenin çok çabuk çözüleceğine dikkat çeken Çiçek, liderlerin kararlılık sergilediğini ifade etti. Komisyondaki üyelerin, partileri adına katıldığını hatırlatan Çiçek, komisyonda çıkacak kararların genel kurul iradesinde bir sıkıntı oluşturmayacağını ifade etti.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir