• DOLAR 32.376
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2325.65
  • ...
13 Mahkumun Cesedi Ailelerine Teslim Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi`nde yanarak hayatını kaybeden mahkûmların cesetleri, Gaziantep`te bulunan Adli Tıp Kurumu Başkanlığı`na bağlı Otopsi Merkezi`ne getirilmişti. DNA tespitleri İstanbul Adli Tıp Kurumu`nda gerçekleştirilen mahkûmların cenazelerini almak aileler de Asri Mezarlık içerisindeki Gaziantep Otopsi Merkezi`ne getirildi.

Cenazelerin teslim edilmesinden önce ölen mahkûmların ailelerine seslenen Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker, işlemlerin söylenen süreden daha kısa süre içerisinde bitirildiğini söyleyip, herkesin DNA yoluyla kimliklendirmelerini yaptıklarını, şuanda şüphe götürecek bir şeyin olmadığını ifade etti. Ailelere de başsağlığı dileyen Peker, "Emniyet Müdürlüğü seferber oldu. Uçağa yetiştirmek için canhıraş çalıştılar. Uçağa yetiştirdik, gönderdik. Hatta İstanbul`dan alıp Adli Tıp`a kadar götürdüler. Sayın bakanımız talimat vermiş, adli tıp çalışanlarının hepsi hazırdı. Biyolojik İhtisas Daire Başkanı hazırdı. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Sözümüz yerine geldi. Herkesin başı sağ olsun. Devlet gerçekten seferber oldu, üstüne düşeni yaptı." dedi.

Daha sonra isim isim içeriye çağırılan mahkûm yakınları, cesetleri teşhis etti. Ardından da cenazeler Gaziantep Büyükşehir Belediyesi`ne ait cenaze nakil araçlarıyla Şanlıurfa`ya doğru yola çıkarıldı.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir