• DOLAR 32.572
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2424.65
  • ...
Malezya İslam Üniversitesi Türkiye Mezunları Derneği Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL -İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından kurulan Uluslararası Malezya İslam Üniversitesi`nin Türkiye mezunları derneği açılış törenine Malezya Eski Başbakanı Mahathir Muhammed, Uluslararası Malezya İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zaleha Kamaruddin, Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Prof. Dr. Suat Yıldırım, Prof. Dr. Alpaslan Açıkgenç ve birçok Malezyalı ve Türkiyeli akademisyen katıldı.

Programda konuşma yapan Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Malezya`da kendilerine gösterilen ilgi ve misafirperverliği övdü. Özcan, Malezya`da iki yıl kaldığını ve bu sürede hayatının en güzel günlerini geçirdiğini ifade etti. Geçmişte Malezya İslam Üniversite`sine denklik verilmediğini ancak o günleri geçmişte bırakmanın sevincini yaşadıklarını belirten Özcan, "Kurulan bu dernek sayesinde daha fazla Malezyalı akademisyen Türkiye`ye çağırılmalı, birbirimizi daha iyi tanımalıyız." şeklinde konuştu.

Malezya Eski Başbakanı ve Uluslararası Malezya İslam Üniversitesi kurucularından Dr. Mahathir Muhammed ise konuşmasına dernek kurucularına teşekkür ederek başladı. Uluslararası Malezya İslam Üniversitesi`nin geçtiğimiz 30 yılda büyük gelişme kaydettiğini ifade eden Muhammed, "Mezunlarımızın gerek Türkiye`de gerek dünyanın diğer ülkelerinde önemli çalışmalar yapması beni mutlu ediyor." dedi.

İslam ülkelerinin geri kaldığını bu sebepten dünyevi ilimlere de önem verilmesi gerektiğini ifade eden Muhammed, "İslami ilimlerin yanında diğer ilimleri de öğretecek böyle bir üniversite kurulmasına karar vermiştik." diye konuştu.

1983 yılında kurulan Malezya İslam Üniversitesi`nde 125 ülkeden 30 bin öğrenci öğretim görüyor. Üniversitenin Türkiye`de ise 100 mezunu ve hali hazırda okuyan 50 Türk öğrencisi bulunuyor.( Abdusselam Güneş -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir