• DOLAR 32.331
  • EURO 35.068
  • ALTIN 2296.439
  • ...
Balık Derili Çocuklar Tedavi İçin Yardım Bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Huzur Mahallesinde ikamet eden Bulut ailesinin iki çocuğu doğuştan yakalandıkları İktiyozis Vulgaris hastalığı sebebiyle acı çekiyor. Vücutlarının tamamı buruşuk ve balık derisi görünümünde olan Osman ve Yasin kardeşler için doktorlar, İktiyozis Vulgaris teşhisi koydular.


İki çocuğunun İktiyozis Vulgaris hastalığına yakalandığını, ciltlerinin sert ve sürekli çatladığını söyleyen anne Gülsüm Bulut, çocuklarının güneşe çıkamadıklarını, özellikle yazın dışarı çıkamayarak evde kapalı kaldıklarını söyledi.


Çocuklarının yakalandıkları İktiyozis Vulgaris hastalığı nedeni ile doktora götürdüklerini ancak tıbben bir tedavisinin olmadığını söyleyen anne Gülsüm Bulut, çocuklarının tedavilerini sadece nemlendirici kremlerle geçiştirdiklerini söyledi. Küçük Osman ve Yasin`in vücutlarının sürekli kaşındığını söyleyen anne Gülsüm Bulut, hareketleri sırasında vücutlarının adeta bıçaklanarak çatladığını ve kanadığını ifade etti. Oğlu dışarı çıktığında arkadaşlarının kendisiyle alay ettiğini ve kimi zaman kendisinden kaçtıklarını söyleyen anne Gülsüm Bulut, bunun kendilerini çok üzdüğünü söyledi. Benzeri hastaların Kaplıcada bir nebze olsun iyileştiğini duyduklarını söyleyen Gülsüm Bulut, ancak bu tedavi için paralarının olmadığını, yaklaşık 10 günlük tedavi için 10 bin TL masraf gerektiğini söyledi. Eşinin ise sabit bir işi olmadığını ifade eden Anne Gülsüm Bulut, iş bulduğunda da günlük 15-20 TL` ye çalışarak geçimlerini sağladığını belirterek hayırseverlerden yardım elini uzatmalarını istedi.


Çocuklarının büyük acı çektiğini söyleyen anne Gülsüm Bulut, "Televizyonda haberlerde İktiyozis hastası gördük. Hatay`da bir kaplıcaya gitmişlerdi ve durumlarında çok büyük bir iyileşme olmuştu. Yalnız bu kaplıca bir otelin kaplıcası ve günlüğü çok pahalı. Eşimin sabit bir işi yok. Kazandığıyla ancak geçimimizi yapıyoruz. Çocuklarımın da masrafları çok oluyor. Merhemi, şampuanı sabunu v.s ayrı alıyoruz. İç çamaşırlarını devamlı değiştirmem gerekiyor yoksa mikrop kapma riski çok yüksek. Hatay`a gitmek için değerli büyüklerimizden yardım istiyoruz. Bizimki de bir umut işte. İyileşmelerini istiyoruz" dedi.


Gözlerinden umut ve hüzün parıltıları eksik olmayan Osman Bulut (8) "Benle kardeşim iyileşmek istiyoruz. Amcalardan yardım istiyoruz. Dışarı çıkamıyorum. Herkes bana gülüyor. Babamın parası yok gidemiyoruz sıcak suya. Okula gittiğimde arkadaşlarım benimle oynamıyor. Bana gülüyorlar, kaçıyorlar. Bende iyileşmek istiyorum. Arkadaşlarım gibi olmak istiyorum. Onlarda benimle oynasınlar" dedi.


İktiyozis vulgaris genellikle balık derisi rahatsızlığı olarak da bilinen genetik bir rahatsızlıktır. Rahatsızlığın nedeni cildin üst katmanında aşırı ve kronik protein birikmesidir. Bu birikme vücudun yenilenme sürecinin yavaş işlemesi sonucu oluşur.


Rahatsızlığın bilinen bir tedavi yönteminin olmadığını söyleyen uzmanlar uygulanan tedavi yöntemlerinin hastalığın etkilerini en aza indirmeye yöneliktir olduğunu belirtiyorlar. (Muhyeddin Beyca - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir