• DOLAR 32.36
  • EURO 35.123
  • ALTIN 2323.15
  • ...
 Genelkurmay Akreditasyonu Hafifletti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Genelkurmay Başkanlığı devrim niteliğinde bir adım daha attı, Çok tartışılan "bazı basın organlarına Genelkurmay faaliyetlerini izleme yasağını" kaldırdır.

Hürriyet Gazetesi`nden Zeynep Gürcanlı`nın haberine göre Genelkurmay, akreditasyon konusundaki ilk adımı yarın Konya`da yapılacak Anadolu Kartalı Tatbikatı ile atacak.

Konya`daki tatbikata, daha önce akreditasyon uygulaması çerçevesinde Genelkurmayfaaliyetlerini izleme izni verilmeyen Zaman Gazetesi, Bugün Gazetesi, Kanaltürk, STV, Cihan Haber Ajansı gibi yayın organları da davet edildi. Yeni Akit ve Milli Gazete`nin davet edilip edilmediği konusunda henüz bir bilgi yok.

Böylece Genelkurmay, 28 Şubat sürecinin en görünür uygulamalarından birini daha, Konya`da Hava Kuvvetleri`nin tatbikatında kaldırmış olacak.

Daha önce, "akreditasyon uygulaması" gerekçe gösterilerek bazı yayın organları, sadece Ankara`da Generkurmay karargahındaki değil, TSK`nın yurtiçi ve yurtdışında (TSK`nın görev yaptığı Afganistan, Bosna uluslararası görevleri dahil) basına açık tüm faaliyetlerine alınmıyordu. Son olarak, Mart ayında Afganistan`ın başkenti Kabil`deki helikopter kazasında şehit düşen 12 asker için Barış Gücü Tugay Komutanlığı`nda düzenlenen törene, "akreditasyon" uygulaması gerekçe gösterilerek, pekçok basın yayın organı alınmamıştı.

Akreditasyon uygulamasının normalleşmesi ile, daha önce yasaklı olan pek çok basın yayın organı artık yurtiçi ya da yurtdışındaGenelkurmay`ın basına açık faaliyetlerini izleyebilecek.

Genelkurmay Başkanlığı "akreditasyon" uygulamasını en yoğun olarak 28 Şubat döneminde uygulamıştı.

Uygulama zaman içinde yumuşatılsa da, hala bazı basın yayın organlarına Genelkurmayfaaliyetlerini izleme yasağı sürdürülüyordu.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir