• DOLAR 32.382
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2325.502
  • ...
İHH, Köşeye Sıkışan İsrail İftira Atıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şükrü Gündüz / İstanbul


Dün bazı basın yayın organlarında İHH İnsani Yardım Vakfı ve Genel Başkanı Av. Bülent Yıldırım hakkında `El Kaide`ye para aktarıldığı` iddiasıyla soruşturma açıldığı haberlerinin yer almasından sonra İHH tarafından bu gün yapılan yazılı açıklama da “Bu haberler hiç bir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır” ifadelerine yer verildi.


ÇALIŞMALARIMIZI ALLAH RIZASINI GÖZETEREK YÜRÜTÜYORUZ
“İHH İnsani Yardım Vakfı ve Bülent Yıldırım adına açılmış hiç bir resmi soruşturma yoktur” ifadelerinin yer aldığı açıklamada: “20 yıldır dünyanın dört bir yanında bir yardım kuruluşu olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye halkının desteği ile başlayan hizmetlerimiz dünyadan gönüldaş ve bağışçılarımızla gittikçe daha geniş bir yelpazeye ulaşmaktadır. Birleşmiş Milletler istişare mekanizmalarında danışman statüsü olan, birçok uluslar arası üst birliğe üye olan kuruluşumuz, İslam dünyasından yüzlerce kurum ile yapılan işbirliği ve ortak çalışmaların nihayetinde Mavi Marmara gemisinde buluşan farklı din, dil ve ırklardan oluşan bir insanlık vicdanına dönüşerek Gazze’ye yola çıkmıştır. Bu sene 31 Mayıs yıldönümünde gemi katılımcılarının tamamına yakını ve halkların ortaya koyduğu programlar bir daha gösterdi ki halkların bu misyona olan desteği büyüyerek devam ediyor. Bu destek sadece bu alanda değil çalışma sahamız olan her alanda kendini göstermektedir. Zira Vakfımız tüm çalışmalarını şeffaflıkla Allah rızasını gözeterek yürütmektedir” ifadelerine yer verildi.


MİSYONUMUZDAN RAHATSIZ OLANLAR VAR

Bu misyondan ve çalışmalarımızdan elbette ki rahatsız olan bazı kesimler ve güç odaklarının olabileceğine dikkat çekilen açıklamada “Zulümden, hukuksuzluktan, beslenen bu kesimler tarafından bazı suçlamalara, iftiralara maruz kaldığımız da vakidir. Bu suçlamalar bazen çeşitli medya araçları kullanılarak algı oluşturmaya yönelik kimi zaman da yargı organlarını zorlamaya yönelik olmuştur” denildi.


HABERİ YAPAN GAZETECİLER, HABERİ YALANLADI
Mavi Marmara sürecinden bu yana israil’in Türkiye içinde ve dışında İHH’ya ve yöneticilerine yönelik iftiralar atmaya devam ettiği belirtilen açıklamada “israil Mavi Marmara gemisine yönelik saldırısından dolayı yalnızlaşmakta ve yalnızlaştıkça hırçınlaşarak çeşitli yollara başvurmaktadır. Ancak bu girişimler çoğunlukla başarısız olmaktadır. Bunun son örneği de Haber Türk gazetesinde çıkan haberdir. Haberde imzası bulunan gazeteciler “Başsavcılık ve İstanbul emniyeti yalanladı böyle bir soruşturma yok” diye kendi haberini tekzip etmiştir. Biz bu haberde geçen iddiaların tamamını reddediyoruz. Açıkça da belirtiyoruz ki böyle bir soruşturma yada araştırma da yoktur. Emniyet yetkilileri de İstanbul Cumhuriyet Savcılığı da böyle bir soruşturma olduğuna dair haberleri yalanlamıştır” ifadelerine yer verildi.


HABER YALAN OLSA DA İSRAİL BUNU KULLANIYOR
Bu haberin özellikle israil’de Mavi Marmara saldırısının sorumlularından olan komutanlar hakkında açılan dava ve israil içerisinde çok yoğun tartışmalara sebep olan rapordan sonra ortaya çıkmasının düşündürücü olduğu ifade edilen açıklamada, “Haberde geçen iddialar asılsız yalan haber olsa da Türkiye dışında özellikle israil medyası yoğun bir şekilde bunu propagandaya dönüştürmüştür. Bu şekilde İHH’ya olan desteği kesmeyi amaçladıkları aşikardır. Ancak dileğimiz odur ki, İHH’nın yapmış olduğu çalışmaların yetimlerin, mazlumların, muhtaç ve mağdurların hakları ve yaşamları üzerindeki faaliyetler oldukları bilinciyle bizler nasıl hareket ediyorsak bu alanda bir şeyler söyleyen medya organları da aynı hassasiyeti göstersinler. Hiçbir insanı umursamayan ve değer olarak görmeyen israil ve benzeri zihniyetlerin tuzağına düşmesinler ve o çarka hizmet etmesinler. Menfaat gruplarına, savaş baronlarına, zulüm düzeninin aktörlerine çıkar sağlamak amacıyla 11 Eylül sonrası oluşturulan konseptte olduğu gibi bu tarz suçlama konseptinin insanlığa zararından başka bir şey dokunmayacak ve gelecek nesillerin haklarını gasp etmekten başka bir işe de yaramayacaktır” denildi.


İHH YOLUNA DEVAM EDECEKTİR
Açıklama, “Biz biliyoruz ki bu tarz tuzak, iftira, çamur ve karalama faaliyetleri devam edebilir. Zira biz iyiliğin ve adaletin tüm insanlar için gerçekleşmesini istiyoruz. İnsanlık tarihi boyunca iyilik ve adalet tarafında olanlar var oldukça hep kötülüğün ve zulmün de tarafları hep var olmuştur. Vicdanların sesinin daha gür çıktığı, halkların sesini daha yükselttiği bir zamanda İHH bu vicdanlara ve Allah’ın rızası niyetine dayanarak yoluna devam edecektir” ifadeleri ile son buldu.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir