• DOLAR 32.604
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2496.757
  • ...
Fatih Erbakan`a Batman`da Yoğun İlgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Saadet Partisi (SP) Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi ve Genel Başkan Başdanışmanı Fatih Erbakan, `Halkla Kucaklaşma` Konferansına katılmak üzere Batman`a geldi.

 

\"Halkla Kucaklaşma\" konferansı saat:17.30`da İl Kültür Turizm Müdürlüğü konferans salonunda yapıldı. Fatih Erbakan, Ahmet Tekdal, bazı GİK üyeleri ve kalabalık bir partili kitle katıldı. Fatih Erbakan salona girişi sırasında \"Mücahit Erbakan\" sloganıyla karşılandı. Açılış ve selamlama konuşmalarının ardından 2 kız çocuğu \"Necmettin Erbakan\" üzerine yazılan \"Hatırlandıkça\" şiirini okudular.

 

Konferansta konuşan GİK Üyesi Doğan Bekim, bu toprakların 641 yılında Hz. Ömer`in döneminde fetholunduğunu hatırlatarak, \"Hz. İyad komutasındaki 6 bin kişilik İslam ordusuyla geldi. Bizans kalıntısı vardı. Bir damla kan akmadan bölge halkı İslam`ı kabul etti. Osmanlının son döneminden beri çeşitli oyunlar oynandığını ve halen batılı güçler oyunlarına devam ettiğini belirten Bekim, \"Halkımızın iman gücüyle bu oyunlar bozulacak. Bugünden itibaren \"Kardeşlik Yürüyüşü\" başlatıyoruz\" dedi.

 

En Yüksek İdeal İslam Kardeşliğidir
SP Yüksek İstişare Kurulu üyesi Ahmet Tekdal, İslamı ve yaratılış gayesini anlattığı konuşmasında Allah`ın insanları kulluk için yarattığını ve irade vererek imtihana tabi tuttuğunu söyledi.

 

Tekdal, insanların uzaya çıktığını, atomu parçaladığını ve çok mesafe kat ettiğini ancak insanlarını birbirini sevmeyi öğrenemediğini ifade etti.
\"İman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirimizi sevmedikçe iman etmiş olamazsınız…\" hadisini hatırlatan Tekdal, \"İnsanlık için en yüksek ideal İslam üzerine kardeş olmalarıdır\" dedi. Her baharın bir çiçekle başladığını belirten Tekdal, \"Batman`da bu salonda bulunanlar üstlerine düşeni yaparsa Batman`ı alacağız ve buradan başlayacağız\" dedi. Salondaki kitlenin kendilerine heyecan verdiğini ve bu heyecanla Ankara`ya döneceklerini sözlerine ekledi.

 

ABD`deki Siyonistler Sizin Menfaatinizi İstemez
Daha sonra söz alan Fatih Erbakan`a konuşması sırasında sık sık sevgi tezahüratları yapıldı.Katılımcılar \"Mücahit Erbakan\" şeklinde slogan attı.
Batman`dan muazzam bir başlangıç yaptıklarını belirten Fatih Erbakan, \"Ey siyonistler, ey zalimler, ey işbirlikçiler işte Batman\" dedi. Erbakan, bu coşkunun zalimlerin, siyonistlerin yüreğine korku, ezilenlerin yüreğine ise su serptiğini söyledi.

 

Konuşmasında Kürt sorunu dahil bütün sorunların arkasında İslam birliğini istemeyen Dünya siyonizminin olduğunu kaydeden Erbakan, rahmetli babasının daha önce Muş için söylediği söze atıfta bulunan Fatih Erbakan, \"Dünya`da iki kutup var. Biri ABD`de Washington, diğeri Türkiye Batman`dır. Şuurlu duruşunuz bunu gösteriyor. Bu coşku, şuur ve heyecanınız, ABD`deki siyonistleri zalimleri korkutuyor o yüzden Batman diyorum. Bu coşkunun \"Allah için sevmek, Allah için buğz etmekle olduğunu Erbakan`ı nasıl Allah için seviyorsanız, oğlunu da Allah için seviyorsunuz.
Cenabı Allah bizleri bu temiz sevginize layık etsin ve bu dava uğrunda son nefesimize kadar çalışmayı nasip etsin\" dedi.

 

Tarih Boyunca Müslüman Kürtlerle Müslüman Türkler Birlikte Oldu
Milli görüş davasının sıradan bir siyasi hareket olmadığını, Sultan Fatih`in, Seyit Çavuşların, Sultan Abdulhamit Han`ın ve Erbakan Hoca`nın davası olduğu kaydeden Erbakan,tarih boyunca Müslüman Kürtlerle Türklerin birlikte olduğunu, Kürt liderler ve alimlerin İslam birliğine bağlı olduklarını ifade ederek \"1071`de Sultan Alparslan Malazgirt`i fethetmek için geldiğinde Kürtler onbinlerce savaşçı verdiler. 1910 yılında Musul`da toplanan Kürt aşiretleri toplanarak Osmanlı halifeliğine bağlı İngilizlere savaş açacaklarını söylediler. Ey imanlı Kürt kardeşlerim, ABD`deki siyonistler sizin menfaatinizi istemez\" şeklinde konuştu.

 

Konuşması sırasında Dünya siyonistlerinin oyunlarından ve tuzaklarında örnekler veren Erbakan, siyonistlerin asıl amacının Kürtleri imanlarından ve Müslüman Türklerden ayırdıktan sonra amaçlarının bu toprakları \"Büyük İsrail`in bir vilayeti yapmak\" olduğunu ifade etti.

 

Türk`ün Kürd`e, Kürd`ün Türk`e Üstünlüğü Yoktur
Erbakan, \"Rahmetli liderimiz Erbakan, Kürtlerin sorunlarını yüreğinde hissediyordu. Bingöl konuşması bunun deliliydi. Kürtçe konuşmak isteyene, Allah`ın birliğini, İslam konuşsan senin anlından öperim istediğin dilden konuş\" dediğini aktardı.

 

\"Üstünlük ancak takvadadır\" düsturuna inandıklarını bu inanca sahip olduklarını belirten Erbakan, \"Türk`ün Kürd`e, Kürd`ün Türk`e üstünlüğü yoktur. Kürt sorunu konusunda Milli görüş en büyük hamleleri biz yaptık. Ağır sanayi hamlesi ve en büyük yatırımları Milli Görüş iktidarları döneminde yapıldı\" ifadelerini kullandı.

 

Milli Görüşçüler olarak ayırım için değil, birleştirmek için geldiklerini ve bölgede oynanan oyunları bozmak için geldiklerini ifade eden Erbakan, Kürt sorunu konusundaki çözüm önerilerini şöyle sıraladı:
\"1-Manevi kalkınma hamlesi: bin yıllık İslam tutkalı ile birlikte yaşadık. İlaç; İslam kardeşliğidir. Adil devlet anlayışı getirilecek. Doğudaki olsun batıdaki olsun herkese adil bir yönetim anlayışı getirilecek.
2- Maddi Kalkınma hamlesi: Tarım ve hayvancılık canlandırılacak. Mayınlı araziler tarıma kazandırılacak.\" (Veysi Demir, M.Enes İmir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir