• DOLAR 32.567
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2427.984
  • ...
Van Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van`da yayınlanan gazetelerden öne çıkan başlıklar şöyle:

VAN OLAY GAZETESİ: Ahlat Taşı`nda Kanserojen Mineraller Yok Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Mimarlık-Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri, Ahlat Taşı`nda kanserojen mineraller olduğu söylentilerine yanıt vererek ilk araştırmalara göre; Ahlat Taşı`nda kansere neden olan minerale rastlanmadığını açıkladı.

Depremzede Esnafın Kredi Sıkıntısına Çözüm Aranıyor
Erciş`te deprem sonrası esnafın kredi sorununa çözüm arayışları sürüyor.
İlçede geçen yıl meydana gelen yıkıcı deprem sonrasında esnafın içinde bulunduğu sıkıntıların aşılması için yeniden bir toplantı düzenlendi.

Şanlıurfa Cezaevinde Gerginlik Devam Ediyor
Dün gece 13 mahkûmun yanarak hayatını kaybettiği Şanlıurfa Cezaevi önünde mahkûm yakınlarının gergin bekleyişi devam ediyor. Mahkûm yakınları olayların yaşanmasında ihmallerin olduğunu iddia ediyorlar.

VAN POSTASI: Fekiye Teyran Kültür Festivali
Van Valisi Münir Karaloğlu, \"Fekiye Teyran`ı senelerce görmezden geldiniz, yok saydınız. Yok oldu mu? Milletin gönlünde olanı yok edebilir misiniz? Bu mümkün değil`` dedi.

Başkale`de şiddetli fırtına
Başkale ilçesinde etkili olan fırtına nedeniyle çok sayıda kavak ağacı devrildi.

VAN GÖLÜ EKSPRES: İlk bulgulara göre Ahlat Taşı`nda kanser yok
Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Mimarlık-Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyeleri Ahlat Taşı`nda kanserojen minarel olduğu söylentilerine yanıt vererek ilk araştırmalara göreAhlat Taşı`nda kansere neden olan minerale rastlanmadığın ı açıkladı.

Hacıbekir (Kışla) Caddesi`nde asfalt çalışmaları başladı
Hacıbekir (Kışla) Caddesinde asfalt çalışmaları devam ediyor. Önceki gün yapılan mitingin ardından binlerce kişi Kışla Caddesi`nin asfalt çalışmalarının startını verdi.


Van`da Kaçak Avlanmış 6 Ton İnci Kefali Balığı Ele Geçirildi
Van`da jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda kaçak olarak avlanmış6 ton 840 kilogram İnci kefali balığı ele geçirilirken, olayla ilgili 6 kişiye ise toplam 5 bin 142 lira idari para cezası kesildi.

BÖLGE GAZETESİ: Başkan Kaya neden ifade vermedi
Van`da 7 Haziran`da `KCK` adı altında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve daha sonra dokuz arkadaşı ile birlikte tutuklanan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya`nın mahkemede neden ifade vermediğini ayrıntılı olarak dile getirdi.

Bu Mesele Üzerinden Halkı Germek İçin Gayret Gösteriyor
Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Van İl Başkanı Rasim Aslan, Belediye Başkanı Bekir Kaya`nın tutuklanmasının ardından siyasi rant elde etmeye çalışanların, bu mesele üzerinden halkı germek için gayret gösterdiğini savundu.

PRESTİJ HABER: Ruhsatınız Yoksa Sorun Var!
Van`da yaşanan 7,2 ve 5,6 şiddetindeki depremlerin ardından binlerce yapı kullanılmaz duruma geldi.

GAZETE VAN: YYÜ Rektörü Battal`ı Duygulandırdılar
YYÜ öğrencileri, depremde kendilerini yalnız bırakmayan Rektör Prof. Dr. Peyami Battal ile YYÜ Konuk Evi bahçesinde bir araya geldi.

Van`da Dünya Mülteciler Günü
İHD Van Şubesi tarafından Dünya Mülteciler Günü nedeniyle Van Valiliği Sanat Çadırı`nda bir etkinlik düzenlendi.

VAN SESİ: İnsan Olmamız Yeterli
Vali Münir Karaloğlu: Feqiye Teyran insanlığın ortak değeridir. Feqiye Teyran`ı anlamak için Kürt olmak ya da Türk olmak gerekmiyor. İnsan olmanız yeterlidir.

HABERVAN: VAN-BAHÇESARAY`DA FESTİVAL COŞKUSU
Van`ın Bahçesaray ilçesinde Kürt şair ve İslam bilgini Feqiye Teyran adına düzenlenen festivalin üçüncüsü düzenlendi.

MERKÜR HABER: Tutku Radyo, Bahçesaray`dan Canlı Yayın Yaptı
Van`ın Bahçesaray ilçesinde bu yıl 3`üncüsü düzenlenen Fakiye Teyran Festivali kapsamında ilk defa Tutku Radyo tarafından ilçede canlı yayın yapıldı. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir