• DOLAR 32.361
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2325.089
  • ...
Yetim-Der`den Toplu Düğün Merasimi/VİDEO
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Yetim, Öksüz ve Mağdurlar İle Yardımlaşma-Dayanışma Derneği (Yetim-Der), Diyarbakır`da 20 çifti evlendirerek toplu düğün merasimi düzenledi. Çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de hazır bulunduğu geceye halkın yoğun katılım gösterdiği gözlendi. Ziya Gökalp Kapalı Spor Salonunda düzenlenen program Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda Yetim-Der Başkanı Fikri Karavil ve Ömer Çelik Hoca birer konuşma gerçekleştirdiler. Çok sayıda ilahi sanatçılarının da katıldığı programda seslendirilen ilahiler eşliğinde katılımcılar halay çekerek gönüllerince eğlendiler.

Program ile ilgili İlke Haber Ajansı`na açıklamada bulunan Yetim-Der Başkanı Fikri Karavil, "Yaklaşık olarak bir yıl önce başlatmış olduğumuz `Huzura Adım` projesi çerçevesinde bugün son aşamaya gelmiş bulunuyoruz. 20 genç kardeşimizin evlilik törenini burada yapıyoruz. Evlendirdiğimiz bu gençlere maddi ve manevi noktada yardımlarımız oldu. Beyaz eşyalar, yatak odası takımları, oturma grupları gibi ev eşyalarının tamamını serdik. Bugün bunların son aşamasıydı. Bundan sonra da bu gibi hizmetlerimize devam edeceğiz inşallah" dedi.

"Müslümanların Aile Kurumuna Azami Derecede Önem Vermesi Gerekir"
İnançlı ve huzurlu bir aile kurumunun önemine değinen Ömer Çelik Hoca ise, "Küfür ehli ve toplumu ifsat etmeye çalışanlar önce aileyi vurmakla, aile kurumunu dağıtmakla veya huzurlu, mutlu, inançlı bir ailenin oluşumunu engellemekle İslam`a ve topluma büyük darbe vurmuşlardır. Dolayısıyla küfrün despotları İslam`ın hangi hedefine daha fazla gidiyorsa Müslümanların o hedefe daha fazla önem vermesi ve onu düzeltmesi gerekir ki bunu aile kurumu olarak gözlemliyoruz. Müslümanların aile kurumuna önem vermesi, gençlerimizin evlendirilmesi ve mutlu bir aileye sahip olabilmesi için azami derecede gayret göstermemiz gerekir." dedi.

Gençlerin erken evlendirilmesi konusunda ailelere seslenen Ömer Çelik Hoca, "Bugün içinde bulunduğumuz durumda evlenme yaşının 35 ve 40`a kadar çıktığını görüyoruz. Bu durumun toplumda ciddi manada ahlaki bir çöküntüyü meydana getirdiği apaçık ortadadır. Bundan dolayı ailelerden istediğimiz şudur; rızık, mal, ev, iş korkusuyla gençleri evlendirmezlik etmesinler. Çünkü gençleri ne kadar erken evlendirirsek o kadar topluma sağlıklı bir nesil için katkıda bulunuruz. Bunun için her Müslüman`ın azami derecede gayret göstermesi gerekir. Bu konuda gençlerimizin evlenmesine katkıda bulunduğu için Yetim-Der`e teşekkür ederim. Gerçekten de büyük bir vazifeyi icra etmişlerdir." ifadelerini kullandı.

"Gençlerin Evlilikleri Konusunda STK`lara Büyük Görevler Düşüyor"
Program ile ilgili görüşlerini aldığımız Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şube Başkanı Nuri Güler, "Özellikle günümüzde kadın fitnesinin yoğun olduğu bir dönemde bu tür evliliklere yardımcı olmak çok büyük bir sevaptır. Gençlerin evlilikleri konusunda sivil toplum kuruluşlarına büyük görevler düşüyor. Bu konuda bir seferberlik başlatmak gerekiyor. Toplumu ifsat eden noktaları iyice tahlil ederek bu noktalar üzerine yoğunlaşmak gerekir. Bu konuda duyarlılık gösteren Yetim-Der`i takdir ediyorum." şeklinde konuştu.
Görkemli bir şekilde gerçekleşen toplu düğün merasimi, ilahi sanatçıları Remzi, Selami Güneş, Burhanettin, Hikmet ve Diyarbakır Grup Vuslat`ın seslendirdiği ilahiler eşliğinde çekilen halayların ardından sona erdi. (Emrullah Araz - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir