• DOLAR 32.508
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2489.69
  • ...
VAN- Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) projesiyle birçok işsizin meslek sahibi edilip istihdam edildiğini belirterek, \"2011`de sanayide açılan UMEM Beceri 10 projesi kursları, işgücü piyasasının ihtiyaçlarına cevap vermesi ve yüksek istihdam oranlarının yakalanması ile hem işverenler hem de işsizler için tercih sebebi olmuştur.\" dedi.

\"Sanayide başarıyla uygulanan bu projeye 2012`de hizmet ve tarım sektörleri de dahil edilmiştir.\" diyen Nadiroğlu, \"Bu doğrultuda hizmet ve tarım sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların işgücü ihtiyaçlarına yönelik kurslar açılabilecek. Bu kurslarda yetişen ve sertifika sahibi olmaya hak kazanan kursiyerlerin çoğu da istihdam edilecektir. 1 Nisan 2012`den itibaren UMEM Beceri 10 Projesi kurslarına katılan kursiyerler teorik ve işbaşı eğitimi süresince günlük 20,00 lira alacaklar ve kursiyerlere kurs süresince iş kazası ve meslek hastalığı sigortası ile genel sağlık sigortası yaptırılacaktır.\" ifadelerini kullandı.

Nadiroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: \"Kursiyerleri istihdam eden firmalarımız; 18-29 yaş arası erkekler ve yaşa bakılmaksızın kadınları istihdam etmeleri halinde 42 ay (3,5 yıl) süreyle, 30 yaş üzeri erkekleri istihdam etmeleri halinde 30 ay (2,5 yıl) sigorta primi işveren payı ödemeyecekler, bu pay onların adına İş-Kur tarafından karşılanacaktır.

Oldukça geniş kapsamlı olan iş kollarından herhangi biri için firmalarımız nitelikli eleman ihtiyaçlarını karşılamak üzere odamıza müracaat ederlerse, eleman ihtiyaçlarını karşılamak üzere odamız tarafından kurs açılacaktır. Böylece hem firmanın nitelikli elemanı karşılanmış, hem de iş ihtiyacı olanların istihdamı sağlanmış olacaktır. Bu yüzden bu projeyi çok önemsiyoruz. İlgililerin odamıza müracaatlarını bekliyoruz\" (Fikret Özkan-İLKHA)