• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Çiftçilere Sertifikalı Tohum Desteği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Resmi Gazete`de yayımlanan tebliğ, destekleme uygulamalarında görev alacak kurum ve kuruluşların belirlenmesini, sertifikalı tohum kullanan çiftçilerin desteklenmesini ve çiftçilere yapılacak ödemelere ilişkin usul ve esasları kapsıyor.

Buna göre, ödemeler, yurt içinde üretilip sertifikalandırılan sertifikalı buğday, arpa, tritikale, yulaf, çavdar, çeltik, nohut, kuru fasulye, mercimek, susam, yerfıstığı, kolza (kanola), aspir, patates, soya, yonca, korunga ve fiğ tohumluklarını bitkisel üretim faaliyetinde kullanan çiftçi kayıt sistemine (ÇKS) kayıtlı çiftçilere yapılacak.

Desteklemeden yararlanmak isteyen çiftçiler, ÇKS Yönetmeliği`nde yer alan usul ve esaslara göre ÇKS kaydını yaptırdıkları il/ilçe müdürlüklerine başvuracak. Başvurularda ÇKS bilgilerinin güncellenmesi, ÇKS kaydı yoksa kaydın yapılması esas olacak.

Başvuruların, 2012 yılı yazlık ekimler için bu Tebliğin yayımlanmasından itibaren 31 Temmuz 2012 tarihi mesai saati bitimine kadar, güzlük ekimler için ise 1 Eylül 2012 tarihinden, 31 Aralık 2012 tarihi mesai bitimine kadar yapılması gerekecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir