• DOLAR 32.346
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2306.494
  • ...
Kalp Hastanesi Akademisyenlerden Tam Not Aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Kalp Hastanesi Konferansa salonunda yapılan ve Vali Mustafa Toprak, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Jale Saraç, Dicle Üniversitesine bağlı tüm fakülte dekanları ve akademisyenlerin katıldığı toplantıda konuşan Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, yönetime geldikleri günden itibaren yaptıkları çalışmalar, verdikleri hizmetler hakkında bilgi verdi. Alan, sinevizyon eşliğinde verdiği geçmişle kıyaslamalı bilgide, üniversite kampusunda tek hastaneden hastaneler zinciri oluşturduklarını, bir MR filmi için hastaların başka ile sevk edildiği dönemden organ nakli yapar hale geldiklerini, bu gelişim ve dönüşüm sonucunda batı illerine hasta göçü ve sevk devrinin kapandığını ve tersine göçün başladığını söyledi.

 

Yaptıkları hizmetleri sinevizyon üzerinde gösteren ve konuşmaları sık sık alkışlarla kesilen hastaneler başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, Ortadoğu`nun en büyük Kalp Hastanesini kurduklarını belirterek, hastanede yapılan ameliyatlar ve verilen hizmetlerle ilgili de bilgi verdi.

 

Rektör Saraç, \"Hastanelerimiz Marka Haline Geldi\"
Göreve ilk geldiği dönemlerde yaptıkları tüm televizyon programlarında ` ne olacak bu hastanenin hali ? \" sorularıyla karşılaştığını belirten Rektör A.Jale Saraç, son 4 yıl içinde yapılan etkin çalışmalarla ne olacak bu hastanenin hali sürecinden, hastanelerimiz marka hastaneler sürecine dönüştü. Bu sürece emeği geçen geçici personelden idari ve akademisyen personele kadar herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

 

Ayrıca her zaman desteğini gördüğümüz Sayın Valimize, kurumlarımıza, yaptığımız tüm projeleri geri çevirmeyip destekleyen Başbakanımız, Bakanlarımız ve Yök yöneticilerine ayrı ayrı teşekkür ederim.

 

Tüm bu yapılanlar son değil, bir başlangıç, Diyarbakır sağlık merkezi olmak için tüm potansiyele sahiptir. Önemli olan onu iyi bir tanıtımla empoze etmektir. Bunu yaparsak kentte hasta turizmi de gelişir.\" Şeklinde konuştu.

 

Bu Coğrafyanın En İhtişamlı Hastanesi
Kalp Hastanesi Konferans Salonunda akademisyenlerle yapılan toplantıya katılan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, \" İçişleri Bakanı ilimizde olduğu için toplantıya katılışım belli değildi. Buraya gelişim birazda korsan gösteri gibi oldu.\" Esprisini yaparak başladığı konuşmasına, kalp hastanesinin bulunduğumuz coğrafyanın en ihtişamlı hastanesi olduğunu belirterek;\" Bundan gurur duyuyoruz. Dicle Üniversitesi Hastanelerinde gerek yatak doluluğu bakımından ve gerekse verilen hizmet bakımından Diyarbakır`ımızın gururu oluyor.Türkiye`nin en büyük acil ve travmatoloji hastanesi inşaatı hızla devam ediyor. Yaklaşık 30 ilden D.Ü. Hastanelerine hasta geliyor. Teçhizat ve donanımıyla, hocalarımızın etkinliğiyle birlikte burada önemli hizmetler veriliyor.\" dedi.

 

Kalp Hastanesine Hayran Kaldılar
Başhekim Prof. Dr. Sait Alan, konuşmaların ardından Vali Mustafa Toprak, Rektör Prof. Dr. A.Jale Saraç ve akademisyenlere Kalp Hastanesini gezdirdi. Hasta odalarını, ziyaretçi bekleme salonlarını gezen akademisyenler daha sonra Kardiyoloji Dernek Başkanı Prof. Dr. Ömer Göktekin ve D.Ü. Kalp Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. M.Sıddık Ülgen başkanlığında yapılan anjiyo ve kalp kapakçığını kapatma (şemsiyeleme ) ameliyatlarını canlı izlediler. Akademisyenler hastanedeki konfor ve yapılan başarılı ameliyatlar karşısında hayranlıklarını gizleyemediler.( Ayetullah Turgut-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir