• DOLAR 32.5
  • EURO 34.766
  • ALTIN 2485.18
  • ...
Şanlıurfa İl Müftülüğü`nden Kandil Mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - 16 Haziran Cumartesi`yi Pazar gününü bağlayan gece Miraç Kandilidir. Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu, Miraç kandili nedeni ile kandil mesajı yayımladı.

Tahiroğlu, Miracın, Peygamber Efendimizin (sav) Allah`ın izni ve keremiyle önce Mescid-i Haram`dan Mescid-i Aksa`ya, oradan da Yüce Mevla`nın sonsuz ayet ve kudretini müşahede etmek için semaya yaptığı manevi bir yolculuk olduğunu söyledi.

Her şeyden önce Miracın başta Peygamber Efendimiz olmak üzere her Müslüman için manevi bir terfi, Yüce Rabbimiz ile buluşma ve selamlaşma olduğunu ifade eden Tahiroğlu, \"Bugün bize düşen Miracın metafizik mahiyetini, bütün ayrıntıları ile ele almak değil, miracın ruhu, manası, hikmeti, hakikati ve evrensel mesajları üzerinde yeniden düşünmektir. Mübarek gün ve gecelerin bugün eriştiği anlamları ihmal etmeksizin değerlendirmek gerekir\" dedi.

Tahiroğlu, yayımladığı mesajında şu ifadeleri kullandı; Müslümanların birer Miraç ikramı olarak gördükleri namaz gerekli teslimiyet ile eda edildiğinde dünya ve ahret dengesinin biri lehinde diğerini ihmal ederek gerçekleştirilmesine imkân ve ihtimal bulunmamaktadır. Cenabı Allah`ı unutmaya yol açan hile ve desiselere karşı Kur`an ile yenilenmek, namazla dirilmek ve insanlık için hayırlı ümmet müjdesine layık olmak gerekir. Miraç, bütün bu hususları bize hatırlatan yönleriyle her birimiz için bir rahmet ve mağfiret vesilesidir. Bu duygularla bütün Müslüman kardeşlerimizin kutlu Miraç Kandilini tebrik ediyor, Miraç Kandilinin İslam âleminin ve bütün insanlığın yüksek değerlerle yücelmesine vesile olmasını Cenabı Hak`tan niyaz ediyorum.\" (Ali Durmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir