• DOLAR 32.565
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2434.044
  • ...
Mısır`da Milletvekillerin Üçte Birine İptal!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır Anayasa Mahkemesi, Mısır Meclisi`nin üçte birinin millevekilliklerini iptal etti. Mahkeme, Ahmed Şefik`in yarışa devam etmesini de kararlaştırdı.

Mısır Anayasa Mahkemesi, Mısır Halk Meclisi`nin üçte birisinin millevekilliğini düşürdü.

Mısır Halk Meclisi, eski rejimin elemanlarına siyaset yasağı getirmiş ancak Yüksek Seçim Konseyi, Şefik`in adaylığına onay vermişti. Mahkeme, aynı zamanda Ahmed Şefik`e de siyasi yasaklılık getiren bu kanunun, anayasaya aykırı olduğuna karar verdi. Ahmed Şefik Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci turuna Muhammed Mursi ile birlikte katılacak.

Sadece üyeliği düşürülen milletvekilleri için seçimlerin tekrarlanacağı tahmin ediliyor.
Parlamento seçimlerinin tamamının tekrarının yapılması da gündemde.

Bazı uzmanlar bu girişimi İslamcıları yönetimden uzaklaştırma girişimi olarak yorumluyor. Anayasa Mahkemesi önünde gösteriler başladı.

Anayasa Mahkemesi`nin bu kararının Ahmed Şefik`in oylarını artırabileceği söyleniyor. Bazı gözlemciler söz konusu kararın, daha önce feshedilen Mübarek`in partisi ve eski rejim kalıntılarının, yönetime tekrar gelme ümitlerini artırdığı şeklinde yorumlar
yorumlar yapıyor.

Anayasa Mahkemesi`nin Mısır Halk Meclisi hakkındaki kararının ise, Yüksek Askeri Konsey`e parlamentoyu istediği zaman feshetme ve seçimleri yenileme hakkı verdiği belirtiliyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden iki gün önce açıklanan bu kararın Müslüman Kardeşler adayı Muhammed Mursi`yi olumsuz etkileyebileceği öngörülüyor.

dünya bülteni

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir